Wickström esittää kirjallisen kysymyksen Lohjan sairaalan kesäsulusta

Maanantaina 26. helmikuuta Lohjan sairaalan synnytysosasto päätettiin asettaa viranhaltijapäätöksellä poikkeuksellisen pitkään kesäsulkuun 17.6-8.9. RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on kriittinen ja huolissaan tilanteesta ja esitti siksi tänään vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen.

Asia on HUS-yhtymän päätettävissä, mutta Wickström on huolissaan siitä, että päätös vaarantaa synnyttäjien potilasturvallisuuden laajemmin

– Näin pitkä sulku tulee vaikuttamaan negatiivisesti moneen etenkin Uudenmaan alueen asukkaaseen ja perheeseen, joiden matkustusaika synnytysosastolle pitenee. Tämä tulee lisäämään suurella todennäköisyydellä ensihoidon työkuormaa sekä tienvarsisynnytysten määrää, Wickström sanoo. 

Sulkua on perusteltu heikkoon henkilöstötilanteeseen vedoten, vaikka resurssit sairaalassa kyseisellä osastolla ovat hyvät. Wickström kysyy  siksi jos sosiaali- ja terveysministeriö tulee pyytämään selvitystä HUS:ilta henkilöstötilanteesta ja Lohjan synnytysosaston pitkän kesäsulun tarkoista syistä. 

Henriksson: On aika kääntää sivua

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavilla puoluepäivillä. Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa tiistaina 27.2.

Lue edellinen artikkeli

Wickström kritisoi HUS:in johdon toimintaa Uudenmaan palveluverkon suhteen

- muutoksia esitetään Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloihin

Lue seuraava artikkeli