Wickström kritisoi HUS:in johdon toimintaa Uudenmaan palveluverkon suhteen

– muutoksia esitetään Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloihin

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström kritisoi HUS:in virkajohtoa HUS:in palveluverkkoselvityksen laadinnassa. Tulevana maanantaina HUS:in hallitus käsittelee HUS:in sairaalaverkkoa. Valmistelussa ei tarkkoja yksityiskohtia vielä mainita, mutta muutoksia on luvassa ainakin Lohjan, Raaseporin ja Porvoon sairaaloiden osalta. 

Wickström sanoo, että muutokset eivät ole lupaavia. Hän näkee, että rivienvälistä pystyy tulkitsemaan jo, että palveluita halutaan karsia etenkin Lohjalta, Raaseporista ja Porvoosta.

-Mielestäni on todella väärin, että HUS valmistelee nyt muutoksia sairaalaverkkoon Uudellamaalla ilman että kansallinen sairaalaverkkotyö on saatu valmiiksi ja poliittisesti hyväksyttyä. On todella väärin, että viranhaltijat viittaavat raporttiin ja linjauksiin, joita ei olla poliittisesti valtakunnallisesti hyväksytty, sanoo Wickström. 

Wickström edellyttää, että HUS odottaa omissa päätöksissään sitä, että maan hallitus saa valtakunnallisen sairaalaverkon valmiiksi.

-Nyt HUS:issa pitäisi näitä suunnitelmia jarruttaa ja odottaa, että valtakunnallinen työ saadaan valmiiksi. Haluan, että valtakunnallisesti vielä katsotaan myös Uundemaan sairaalapalveluverkkoa. Lähipalveluita tarvitaan edelleen Raaseporissa, Lohjalla ja Porvoossa, sanoo Wickström.

Wickström esittää kirjallisen kysymyksen Lohjan sairaalan kesäsulusta

Maanantaina 26. helmikuuta Lohjan sairaalan synnytysosasto päätettiin asettaa viranhaltijapäätöksellä poikkeuksellisen pitkään kesäsulkuun 17.6-8.9. RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on kriittinen ja huolissaan tilanteesta ja esitti siksi tänään vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist hallituksen historiallisen iltakoulun jälkeen – ”Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla”

Hallitus kokoontui torstai-iltana iltakouluun, jonka teemana oli liikkumattomuuden torjuminen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo, että lienee ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun hallitus pitää iltakoulun liikkumattomuudesta. Hän pitää sitä osoituksena siitä, että tämä hallitus on ymmärtänyt poikkihallinnollisuuden merkityksen suomalaisten fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Lue seuraava artikkeli