Wickström tyytyväinen, että hallitus investoi 80 miljoonaa euroa rantarataan

Kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että hallitus investoi yhteensä 80 miljoonaa euroa rantaradan, eli nykyisen Helsinki-Turku -radan, kehittämiseen ja parantamiseen. Hallitus on budjettiriihen yhteydessä sopinut, miten rahat käytetään.

Hallitus on päättänyt, että muun muassa Siuntion aseman aluetta parannetaan, mikä sisältää laiturin parantamisen ja seisontaraiteen rakentamisen. Lisäksi parannuksia tehdään Kirkkonummen alueella sekä Inkoon ja Karjaan välisellä raiteella. Myös eräitä tunneleita Karjaan ja Salon välillä parannetaan. Samoin laaditaan lopulliset suunnitelmat junien kohtaamispaikasta Siuntiossa sekä suunnitelmat kevyenliikenteenväylästä Inkoon asemalta Inkoon keskustaan, ja pistoraiteesta Joddbölen satama-alueelle Inkoossa.

– On hienoa, että olemme vihdoin pääsemässä vauhtiin rantaradan parantamisessa. Olen erityisen iloinen siitä, että Siutntion asemalle tehdään vihdoin paljon kaivattuja parannuksia. Nyt voimme luoda edellytykset paremmalle paikallisjunaliikenteelle Siuntioon. Tämä luo hyvät edellytykset myös Siuntion kehittämiselle, Wickström sanoo.

Wickström pitää myönteisenä, että suunnitelmat Siuntiossa sijaitsevasta junien kohtaamispaikasta ovat nyt valmistumassa. Tämä on tärkeä avaus tulevaisuutta varten, hän sanoo.

– Nyt meidän on investoitava rantarataan ja osoitettava, että voimme lyhentää matka-aikaa Helsingin ja Turun välillä. Jatkossa meillä on kova taistelu junaliikenteen säilyttämisestä Länsi-Uudeltamaalta Helsinkiin ja Turkuun, jos Länsirata toteutuu. Helppoa se ei tule olemaan, mutta perusedellytyksenä on, että rantaradan elinvoimaisuus taataan, Wickström sanoo.

 

Ingo: Pohjanmaalle investointijättipotti

Hallitus on tänään saanut päätökseen budjettineuvottelut valtion talousarviosta vuodelle 2025. RKP:n kansanedustaja Christoffer Ingo on tyytyväinen Pohjanmaalle suunnatuista suurista investoinneista.

Lue edellinen artikkeli

Turun RKP:n aikaisempi puheenjohtaja hakee piirin puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtaja Markus Blomquist, Turku, asettuu ehdolle piirin puheenjohtajaksi. RKP:n piiri valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä piirikokouksessaan, Tomas Björkrothin siirryttyä Loviisan kaupunginjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli