Torvalds osallistuu YK:n ilmastohuippukokoukseen Madridissa

Europarlamentaarikko Nils Torvalds, osallistuu YK:n ilmastokokoukseen, eli COP25:seen Madridissa osana Euroopan parlamentin virallista valtuuskuntaa. Liberaalin Renew Europe-ryhmän ympäristö- ja ilmastokoordinaattorina hän on yksi viidestätoista edustajasta valtuuskunnassa.

– Tällä hetkellä seisomme kutakuinkin kaksoiskriisin edessä. Maailman pelastamiseksi meidän on tehtävä työtä kahdella eri rintamalla samaan aikaan. Ensinnäkin meidän täytyy tehdä hienovarainen työ lainsäädännön kanssa koskien päästöjen leikkaamista. Tämä työ vaatii paljon aikaa neuvottelupöydissä. Toisaalta meidän pitää myös näyttää ilmastotulevaisuuden suunnan, mikä on EU:n tehtävä. Siksi huomenna esiteltävä ”European Green Deal” tulee oikeaan aikaan, Torvalds sanoo.

Viime täysi-istunnossa Strasbourgissa parlamentti hyväksyi mietinnön kannastaan ilmastohuippukokoukseen, jonka mukaan EU:n pitää tehdä tieteeseen perustuvaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, jossa EU ja sen eri instituutiot ja jäsenmaat toimivat maailmaanlaajuisena esikuvana. Tämän lisäksi parlamentti julisti ilmastohätätilan mietinnöllä joka kehottaa komissiota seuraamaan, että jokainen tuleva lainsäädäntöehdotus tulisi olla yhtenevä tavoitteen kanssa joka pyrkii rajoittamaan ilmastonmuutoksen 1,5 asteeseen.

-EU:n pitää nyt ottaa ratkaisevat askeleet maailman edelläkävijänä ja näyttää miksi maailmanlaajuiset ratkaisut maailmanlaajuisten toimijoiden kanssa ovat tärkeitä. Näytämme tien ja haasteet matkalla kohti COP26-kokousta Glasgow’ssa ensi vuonna, Torvalds päättää.

Viikon aikana Torvalds tulee julkaisemaan lyhyitä videotervehdyksiä ilmastokokouksesta Madridista. Niitä voi seurata Torvaldsin sosiaalisen median kanavien kautta.

 

RKP hyväksyi hallitusyhteistyön

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä on hyväksynyt hallitusyhteistyön. Asia päätettiin puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun hallitustunnustelija Antti Rinne esitteli neuvottelutuloksensa, jonka mukaan viisipuoluehallitus jatkaa.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz tyytyväinen budjetin lisäpottiin: määrärahoja Nuori Yrittäjyys-ohjelmalle ja lukutaidon parantamiseksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz, valtiovarainvaliokunnan jäsen, on ollut mukana neuvottelemassa hallituksen budjetin lisäpotin jakamisesta.

Lue seuraava artikkeli