Me kuulumme Eurooppaan. RKP haluaa nostaa pohjoismaiset arvomme kuten avoimuus, tasa-arvo sekä sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiseen Eurooppaan. Meille oikeudenmukainen, avoin ja demokraattinen Eurooppa on johtava periaate EU:n tulevaisuudelle. Me puolustamme ihannetta rajattomasta Euroopasta, joka on mahdollisuuksien maanosa, missä yksilön turvallisuutta ja mahdollisuuksia on mukana kaikessa päätöksenteossa.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Henriksson Suomelle tärkeiden EU-valiokuntien jäseneksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Euroopan parlamentin jäsen ja entinen puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin Euroopan parlamentin sisämarkkina – ja kuluttajavaliokunnan (IMCO) varsinaiseksi jäseneksi. Lisäksi Henriksson on saanut varajäsenyyden tärkeässä kansalaisvapauksien sekä oikeus – ja sisäasioiden valiokunnassa (LIBE) ja kehitysvaliokunnassa. (DEVE).

Anna-Maja Henriksson valittu Renew Europe -ryhmän varapuheenjohtajaksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tuleva Euroopan parlamentin jäsen Anna-Maja Henriksson valittiin tänään Euroopan parlamentin liberaaliryhmän yhdeksi varapuheenjohtajaksi Renew Europe -ryhmän perustamiskokouksessa. Suomesta Renew Europe -ryhmään kuuluvat Suomen ruotsalainen kansanpuolue sekä Suomen Keskusta.

Adlercreutz: EU:n laajentuessa kilpailukyky ja oikeusvaltioperiaate ovat tärkeitä

– Tänään 1. toukokuuta tulee kuluneeksi 20 vuotta EU:n suuresta laajentumisesta, jolloin 10 uutta jäsenmaata liittyivät unioniin. Kun EU tulevaisuudessa saa uusia jäsenmaita, kaksi asiaa on oltava keskiössä: oikeusvaltioperiaate ja unionin kilpailukyky, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz sanoo.

Henrik Meinander asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Viidettä sukupolvea Helsingissä asuva Henrik Meinander asettuu ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaana eurovaaleissa. Helsingin yliopiston historian professorina vuodesta 2001 toiminut Meinander on säännöllisesti analysoinut ja kommentoinut Euroopan unionin kehitystä ja haasteita sekä akateemisissa töissään että julkisissa lausunnoissaan. Meinander on aktiivisen ja dynaamisen unionin vankka kannattaja, ja hän pitää erittäin tarpeellisena, että Euroopan parlamentissa on jäseniä, jotka tuntevat muutakin kuin poliittista retoriikkaa ja vaalitaktiikkaa.

Torvalds: Suomi hyvin valmistautunut päivitettyihin jätevesimääräyksiin

Keskiviikkona EU-parlamentti hyväksyi päivitetyt säännöt tiheään asutuista alueista peräisin oleville jätevesille. Äänin 481-79 EU-parlamentti antoi vihreää valoa sovulle, joka aiemmin tänä vuonna saavutettiin parlamentin, komission ja neuvoston välillä. Nils Torvalds (RKP/Renew Europe) toimi EU-parlamentin pääneuvottelijana ja on tyytyväinen lopputulokseen.

Eva Biaudet haluaa turvata vahvan EU:n

– EU:n on löydettävä uusia yhteisiä ratkaisuja, joilla se kykenee turvaamaan rahoituksen sekä Ukrainalle että vihreää siirtymää varten. RKP kannattaa enemmistöpäätösten lisäämistä vahvan unionin turvaamiseksi, jotta muutamat harvat maat eivät voisi lamauttaa EU:n päätöksentekoa.

Oscar Byman lähtee EU-vaaleihin – ”Asetun ehdolle puolustaakseni rauhaa Euroopassa”

Kauppatieteiden maisteri Oscar Byman on ehdolla kevään EU-vaaleissa Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) listalta. Byman toimii liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustajana. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleissa. Byman sanoo, että Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa on tärkein syy sille, että hän asettuu ehdolle vaaleissa.