RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokous alkaa Vaasassa – valiokuntapaikat jaettiin uudelleen

RKP:n eduskuntaryhmä avasi kesäkokouksensa Vaasassa tänään maanantaina 19. elokuuta.

– Odotamme innolla eduskuntatyön alkamista. Suomessa tarvitaan talouskasvua ja  tulevaisuudenuskoa. Ainoastaan kasvua vahvistamalla voimme turvata hyvinvoinnin ja palvelut. Tarvitsemme lisää ihmisiä työelämään, lisää menestyviä yrityksiä ja lisää investointeja. Siksi eduskuntaryhmä esittelee huomisessa lehdistötilaisuudessaan toimenpiteitä talouskasvun edistämiseksi, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

– Suomen haastava taloustilanne on seurausta pitkään jatkuneesta kehityksestä. Syyllisten etsimisen sijaan meidän on nyt keskityttävä siihen, että Suomi saadaan takaisin jaloilleen. Suomella on monia vahvuuksia ja kaikki edellytykset yhdessä löytää kestävä tie eteenpäin. Nyt tarvitaan yhteistyötä, päättäväisyyttä, uutta ajattelua ja uskoa tulevaisuuteen, sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz.

RKP:n eduskuntaryhmä on jakanut valiokuntapaikat uudelleen sen jälkeen, kun Joakim Strand nimitettiin Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi ja Christoffer Ingo nousi kansanedustajaksi Anna-Maja Henrikssonin siirryttyä Euroopan parlamenttiin. Uudet valiokuntapaikat vahvistetaan virallisesti keskiviikkona 4. syyskuuta eduskunnan täysistunnossa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson siirtyy puolustusvaliokuntaan ja jatkaa valtiovarainvaliokunnassa.

Eduskuntaryhmän uudesta jäsenestä Christoffer Ingosta tulee ympäristövaliokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen.

Mats Löfströmistä tulee tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja. Hän jatkaa perustuslakivaliokunnassa ja liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Mikko Ollikaisesta tulee talousvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen. Hän jatkaa sivistysvaliokunnassa.

Eva Biaudet jatkaa lakivaliokunnan varapuheenjohtajana sekä ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä.

Anders Norrback jatkaa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä varajäsenenä suuressa valiokunnassa.

Henrik Wickström jatkaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ja varajäsenenä valtiovarainvaliokunnassa.

Lisätietoja:
Otto Andersson, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, puh. 050 363 3112
Crista Grönroos, Anders Adlercreutzin erityisavustaja, puh. 0295 330 041

RKP:n eduskuntaryhmä järjestää Vaasassa tiistaina 20. elokuuta tiedotustilaisuuden, jossa esitellään ryhmän ehdotukset toimenpiteiksi, joilla Suomi saadaan jälleen nousuun. Lehdistötilaisuus striimataan myös RKP:n Facebook-sivulla.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä

Nyt on perintö- ja lahjaveron poistamisen aika

Hallitusohjelmaan sisältyy kirjaus tarpeesta tutkia perintöveron poistamisen mahdollisuutta.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n eduskuntaryhmän toimenpiteet kasvun vauhdittamiseksi

– Suomi tarvitsee talouskasvua. Se on ainoa tapa turvata hyvinvointimme ja palvelumme pidemmällä aikavälillä. Tarvitsemme yhteiskunnallisen ilmapiirin, jossa halutaan ja uskalletaan investoida ja palkata työvoimaa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sanoo. – Oman... Lue lisää »

Lue seuraava artikkeli