Adlercreutz eduskunnan avauskeskustelussa: Työllisyys on nyt tärkein

Työllisyysasteen nostaminen on tärkein tehtävämme, painottaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan avauskeskustelussa tiistaina.

– Mitään keinoja ei suljeta etukäteen tarkastelun ulkopuolelle. Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle on aivan keskeistä, että hallitus pystyy päättämään keinoista 30 000 uuden työpaikan luomiseksi elokuun budjettiriihen yhteydessä.

RKP:llä on suuret odotukset työllisyyden parantamiseksi tehtäviltä kuntakokeiluilta.  Luopumista työvoiman tarveharkinnasta tulisi voida kokeilla alueilla, joilla kysyntä työvoimasta on suurta, Adlercreutz sanoo.

Ryhmäpuheessaan hän alleviivasi, että tasa-arvon vahvistamisessa on myös kyse kilpailukyvystä. Hallituksen panostukset perhevapaauudistukseen ja koulutukseen kaikilla asteilla ajan myötä vahvistavat Suomen kilpailukykyä.

Adlercreutzin mielestä oppositio, joka epäilee ilmastotoimia elää menneisyydessä.

– Ilmastopolitiikka ei ole uhka. Ilmastonmuutos on uhka, mutta sen vastainen toiminta on meidän kaikkien etu. Ja se on myös Suomen elinkeinoelämän etu. Maamme elinkeinoelämä haluaa selkeän suunnitelman ja selvän vision. Sähköveron alentaminen EU:n minimitasolle on palvelus niin Suomen elinkeinoelämälle kuin ilmastollekin. Mikään aiempi hallitus ei ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa, hän sanoo.

Tärkeä askel kohti tasa-arvoisia perhevapaita

Suunnitellun mallin mukaan päivärahapäivien yhteen laskettu määrä kasvaa. Molemmat vanhemmat saavat yhtä suuren kiintiön, 164 päivää, josta toinen vanhempi voi antaa toiselle 69 päivää omasta kiintiöstään.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Mielenterveysstrategia tarjoaa hyvän perustan mielisairauksien torjumiseksi

Kansallinen mielenterveysstrategia on tänään julkaistu ja toimitettu sosiaali- ja terveysministeriölle. Ohjelmassa parannetaan psykoterapioiden ja ehkäisevien sekä hoidollisten psykososiaalisten menetelmien saatavuutta perusterveydenhuollossa. Lisäksi vahvistetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyörakennetta, jotta mielenterveyshäiriöt tunnistetaan nykyistä paremmin ja varhainen tuki tai hoito voidaan aloittaa nopeasti. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee aloitteesta.

Lue seuraava artikkeli