Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on Ruotsalaisen eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa valittu jatkamaan puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti tänään uuden vaalikauden ensimmäisen kokouksen.

– Olen kiitollinen saadessani jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Aloitamme vaalikauden ryhmällä, jossa on niin vanhoja kuin uusia edustajia. On ilo saada johtaa uutta eduskuntaryhmää, Adlercreutz sanoo.

 Adlercreutzin mukaan tullaan seuraavalla vaalikaudella tekemään tärkeitä päätöksiä Suomen tulevaisuuden kannalta.

– Meillä on taloudellisia haasteita ja sota Euroopassa. Siksi on erityisen tärkeää, että jatkamme rakentavaa ja vastuullista EU-politiikkaa. Nato-jäsenyys tuo myös tervetulleen ulottuvuuden kansainväliseen rooliimme. Taloudelliset haasteemme edellyttävät työmarkkinauudistuksia, voimakkaita toimia työvoiman saatavuuden lisäämiseksi, sujuvampia prosesseja työperäisen maahanmuuton osalta sekä ennakoitavaa ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Tulevan työn kannalta on erityisen tärkeää, että pääsemme eduskunnassa yksimielisyyteen näissä keskeisissä kysymyksissä. Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valmis kantamaan vastuuta.

Myös eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat valittiin jatkokaudelle. Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin ahvenanmaalainen kansanedustaja Mats Löfström ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sandra Bergqvist Paraisilta. 

Ruotsalaisen eduskuntaryhmään kuuluvat yhdeksän kansanedustajaa Rkp:sta ja Ahvenanmaan kansanedustaja.

Wickström: Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta

RKP:n varapuheenjohtaja ja vastavalittu kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että Suomi on vihdoin Naton täysjäsen.

Lue edellinen artikkeli

Anna Oksanen on Henrik Wickströmin eduskunta-avustaja

Anna Oksanen Raaseporista on Henrik Wickströmin eduskunta-avustaja. Oksanen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, hän on Raaseporin kaupunginvaltuuston jäsen ja hän on toiminut kuluneena vuotena ministerin ja entisen kansanedustajan, Thomas Blomqvistin, eduskunta-avustajana.

Lue seuraava artikkeli