Wickström: Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta

RKP:n varapuheenjohtaja ja vastavalittu kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että Suomi on vihdoin Naton täysjäsen.

– Tämä on suuri ja historiallinen päivä koko Suomelle. Nyt emme ole enää yksin. Jäsenyys vahvistaa turvallisuuttamme ratkaisevalla tavalla. Jatkamme nyt panostamista puolustukseen ja teemme töitä sen eteen, että myös Ruotsista voisi tulla jäsen mahdollisimman pian, Wickström sanoo.

Wickström huomauttaa, että RKP on jo pitkään kannattanut Nato-jäsenyyttä. Hän pitää ratkaisevana, että Suomi osallistuu nyt aktiivisesti Naton sisäisiin keskusteluihin turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.

– Suomella on paljon asiantuntemusta puolustukseen liittyvissä asioissa, mikä on voimavara koko liittoumalle. Uudenmaan prikaatin rooli vahvistuu nyt entisestään Suomen ainoana ruotsinkielisenä prikaatina, jolla on laajaa kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä, Wickström sanoo.

 

Adlercreutz: Nato vie Suomen uuteen aikaan

Suomi on nyt virallisesti Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton täysjäsen. Ulkoministeri Haavisto talletti liittymisasiakirjat tänään Brysselissä ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua. "Tämä on historiallinen päivä Suomelle ja Natolle", iloitsee eduskunnan puolustusvaliokunnassa Ruotsalaista eduskuntaryhmää edustanut kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on Ruotsalaisen eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa valittu jatkamaan puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti tänään uuden vaalikauden ensimmäisen kokouksen.

Lue seuraava artikkeli