Adlercreutz: Lohjan synnytyssairaalan tulee pysyä avoinna

Päätös sulkea Lohjan synnytyssairaala kesän ajaksi tuli maanantaina yllättäen. Päätöstä ei ole käsitelty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n päätöksentekoelimissä, vaan se tuli sairaalalle ja julkisuuteen tietoon virkamiespäätöksenä.

– Lapset eivät valitse syntymäaikaansa – päätöstä synnytyssairaalan sulkemisesta kesän ajaksi on vaikea ymmärtää, sanoo Uudenmaan kansanedustaja, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz. Adlercreutz vastaa RKP:n osalta sosiaali- ja terveyskysymyksistä hallitustyöskentelyssä.

– Toivon, että tätä päätöstä harkitaan viipymättä uudelleen, sillä nyt tarvitaan jatkuvuutta ja rauhaa, ei toimia, jotka aiheuttavat epävarmuutta ja joilla on suuria vaikutuksia alueen perheisiin, Adlercreutz sanoo.

Lohjan sairaalan omistaa HUS, joka vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla.

Wickström: Lohjan synnytysosaston pitkä kesäsulku ei ole perusteltu

RKP:n kansanedustaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen Henrik Wickström ei pidä tarkoituksenmukaisena sitä, että Lohjan synnytysosasto suljetaan 17.6-8.9.2024 välisellä ajalla. HUS tiedotti asiasta tänään. Syy tähän on henkilöstöpula. Wickström suhtautuu päätökseen kriittisesti.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: On aika kääntää sivua

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavilla puoluepäivillä. Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa tiistaina 27.2.

Lue seuraava artikkeli