Wickström: Lohjan synnytysosaston pitkä kesäsulku ei ole perusteltu

RKP:n kansanedustaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen Henrik Wickström ei pidä tarkoituksenmukaisena sitä, että Lohjan synnytysosasto suljetaan 17.6-8.9.2024 välisellä ajalla. HUS tiedotti asiasta tänään. Syy tähän on henkilöstöpula. Wickström suhtautuu päätökseen kriittisesti.

-Mielestäni tämä päätös ei ole oikein. Se on tehty vain viranhaltijan toimesta HUS:issa vaikka päätös on merkittävä etenkin henkilöstön näkökulmasta. Tällä on vaikutuksia myös seudun väestöön, toteaa Wickström. 

Wickström on huolissaan siinä, että tämä päätös voi olla ensi askel liittyen laajempaan keskusteluun sairaalan synnytysosaston tulevaisuudesta. Wickström näkee myös puutteita viestinnässä, koska asiasta ei ollut esimerkiksi aluehallitusta informoitu. 

-Toivon, että tämä ei ole ensi askel koko osaston lakkauttamisesta. Lohjan synnytysosasto on tärkeä Länsi-Uudellemaalle. HUS:issa on meneillään palveluverkkotyö, joten huoli osaston tulevaisuudesta on suuri, sanoo Wickström.

Karin Cederlöf pyrkii Uudenmaan RKP:n johtoon

Espoolainen valtuutettu ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu Karin Cederlöf on ehdolla RKP:n Uudenmaan piirin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Piirikokous valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. 

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Lohjan synnytyssairaalan tulee pysyä avoinna

Päätös sulkea Lohjan synnytyssairaala kesän ajaksi tuli maanantaina yllättäen. Päätöstä ei ole käsitelty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n päätöksentekoelimissä, vaan se tuli sairaalalle ja julkisuuteen tietoon virkamiespäätöksenä.

Lue seuraava artikkeli