Adlercreutz: Meidän tulee tukea poikia ja nuoria miehiä paremmin sekä koulussa että kotona

Työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten osuus Suomessa on tuoreen selvityksen mukaan vähentynyt. Varsinkin nuorten miesten osalta tilanne on parantunut. Eduskunnan miesverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz (RKP) iloitsee positiivisesta kehityksestä, mutta on edelleen huolestunut tilanteesta.

– Meillä on edelleen paljon kehitettävää, jotta voimme tukea nuoria koulussa paremmin ja ehkäistä syrjäytymistä tehokkaasti. Koulujen tulee olla parempia tunnistamaan ongelmia ja auttaa aikaisessa vaiheessa. Meidän tulee panostaa tasa-arvokasvatukseen ja siihen, että kouluissa on enemmän koulupsykologeja, kuraattoreja ja opinto-ohjaajia tukemassa oppilaita, Adlercreutz sanoo.

Tutkimusten mukaan vanhempien mielenterveyshäiriöt vaikuttavat varsinkin poikien mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöstä johtuvaan työkyvyttömyyteen.

– Vanhemmilla ja kasvattajilla on merkittävä rooli nuoren ihmisen elämässä. Jos vanhempi voi huonosti ja kärsii mielenterveysongelmista, tämä heijastuu myös lapseen. Tarvitsemme enemmän resursseja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin voidaksemme taata hoitoa niille, jotka sitä tarvitsevat. Tämän lisäksi on tärkeää, että yritämme aktiivisesti luoda ilmaston, jossa kaikki – niin pojat kuin tytöt, lapset ja aikuiset – kokevat, että apua aina voi hakea.

Eduskunnan miesverkosto järjesti tänään keskustelutilaisuuden siitä, kuinka me paremmin voisimme tukea poikia ja miehiä koulussa ja näin ehkäistä nuorten syrjäytymistä.

RKP haluaa, että Suomi olisi edelläkävijä ilmastokysymyksissä

- Olen erittäin ylpeä ilmasto-ohjelmastamme. Ohjelma on kunnianhimoinen, ajassa oleva ja nostaa myös esiin niitä mahdollisuuksia mitä ilmastonmuutoksella voisi olla Suomelle, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Suomi tarvitsee harkitun sote-uudistuksen

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomi tarvitsee harkitun sote-uudistuksen, joka keskittyy sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmiin, ei massiivisiin hallintouudistuksiin.

Lue seuraava artikkeli