Adlercreutz osallistuu Kouvolan turvallisuuskonferenssiin

Kouvolan kaupunki järjestää korkean profiilin turvallisuuskonferenssin 24. lokakuuta. Tapahtuman aikana keskustellaan laajasti eri turvallisuuspoliittisista kysymyksistä ja pohditaan miltä turvallisuuspolitiikan tulisi näyttää seuraavalla hallituskaudella. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz edustaa RKP:tä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa puoluetentissä, jota voi seurata livestriimin välityksellä tapahtuman nettisivuilta.

– Me olemme Suomessa vuosien saatossa tehneet kestäviä, pitkän tähtäimen turvallisuuspoliittisia ratkaisuja. Kyvykkyyksien rakentaminen vie aikaa, mutta ne häviävät helposti, ellei niistä pidetä huolta. Olemme panostaneet puolustukseen myös silloin, kun sotilaallinen uhka on tuntunut epätodennäköiseltä. Mutta on syytä muistaa, että uhka ei pelkästään ole sotilaallinen. Demokratiaa kyseenalaistetaan, oikeusvaltiota uhataan. Tämä heikentää resilienssiämme. Jos EU haluaa selvitä tästä ja tulevista haasteista meidän on varmistettava, että oma demokratiamme on vahva. Se on mitä suurimmassa määrin turvallisuuspoliittinen kysymys.  

Adlercreutz tapaa Kouvolassa myös paikallisia yrittäjiä ja tekee yritysvierailun lasirakennusalan yritykseen Lumoniin.

Alexander Eriksson kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven uusi avustaja

Oikeustieteen maisteri Alexander Eriksson (25) on aloittanut kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) uutena avustajana. Eriksson aloitti uudessa työssään 20. lokakuuta.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi keskittyy hyvinvointialue- ja paikallispolitiikkaan

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Rehn-Kivi, joka toimii myös Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksessa, on istunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa syksystä 2016. Tänä aikana valiokunta on valmistellut mm. historiallisen sote-uudistuksen, käsitellyt hallitusohjelman lakiesityksiä sekä kaikki koronapandemiasta johtuvat kiireelliset lakiehdotukset.

Lue seuraava artikkeli