Alexander Eriksson kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven uusi avustaja

Oikeustieteen maisteri Alexander Eriksson (25) on aloittanut kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) uutena avustajana. Eriksson aloitti uudessa työssään 20. lokakuuta.

Eriksson, joka on kotoisin Pernajasta, on vastavalmistunut juristi. Hänellä on työkokemusta muun muassa Suomen Kuntaliitosta, jossa hän on toiminut avustavana lakimiehenä. Eriksson on tämän lisäksi opiskeluaikana ollut aktiivinen RKP-nuorissa. 

– Odotan innolla pääseväni tutustumaan lainsäädäntötyöhön läheltä, Eriksson sanoo. Kuntaliitolla olen tottunut avustamaan sekä poliitikkoja että viranhaltijoita kunnissa, joten tämä uusi työ on luonteva jatko tähän hyvin tärkeään tehtävään.

– Olen iloinen voidessani toivottaa tervetulleeksi uuden työparini Alexander Erikssonin, jonka tehtävänä on avustaa minua vaalikauden viimeisinä kiireisinä kuukausina. Alexanderin perehtyneisyys sekä politiikkaan että lainsäädäntöasioihin on suuri apu. Odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan, Rehn-Kivi sanoo.

 

Euroopan parlamentin kanta YK:n ilmastokonferenssiin vahvistettu

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina päätöslauselman, joka toimii ehdotuksena EU:n kannaksi YK:n COP27-ilmastokonferenssiin. Konferenssi pidetään marraskuussa Egyptin Sharm-el-Sheikissä. Päätöslauselmassa esitetään parlamentin odotukset ja korostetaan tarvetta tehostaa maailmanlaajuisia toimia Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Mepit vaativat myös EU:ta lisäämään ilmastotoimiaan Glasgow'n edellisen ilmastokonferenssin COP26:n lupausten mukaisesti.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz osallistuu Kouvolan turvallisuuskonferenssiin

Kouvolan kaupunki järjestää korkean profiilin turvallisuuskonferenssin 24. lokakuuta. Tapahtuman aikana keskustellaan laajasti eri turvallisuuspoliittisista kysymyksistä ja pohditaan miltä turvallisuuspolitiikan tulisi näyttää seuraavalla hallituskaudella. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz edustaa RKP:tä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa puoluetentissä, jota voi seurata livestriimin välityksellä tapahtuman nettisivuilta.

Lue seuraava artikkeli