Adlercreutz: Perhevapaauudistus mahdollistaa tasa-arvoisemman työelämän

Tänään perhevapaauudistuksen käsittely alkaa eduskunnassa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen siihen, että uudistus etenee ja painottaa sen merkitystä perheille.

– Tähän asti oletuksena on ollut se, että äiti on kotona ja isä on töissä. Perhevapaauudistuksen seurauksena pääsemme pois tästä odotusarvosta. Uudistuksen myötä voimme myös paremmin ottaa huomioon perheiden kirjon ja niiden eri tarpeet. Tämä on tarpeellinen uudistus, joka hyödyttää kaikkia perheitä, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan perhevapaauudistuksessa on myös kyse kilpailukyvystä, sillä se parantaa mahdollisuuksia tasa-arvoiseen työelämään.

– Ei ole mitään syytä siihen, että naiset työskentelisivät miehiä vähemmän. Rakenteet ovat epätasa-arvoisella tavalla ohjanneet uraa ja työelämää. Olemme antaneet tottumusten ja olettamien sanella resurssien jakoa. Nyt molemmille vanhemmille tulee tasa-arvoisemmat mahdollisuudet niin uraan kuin perhe-elämään. 

– Uskallan väittää, että uudistuksen myötä myös perheet voivat jatkossa paremmin. Omasta kokemuksesta tiedän, mitä läsnäolo arjessa lapsen ollessa pieni merkitsee isän ja lapsen väliselle suhteelle. Todennäköisesti myös perhedynamiikka hyötyy siitä, että vastuu jaetaan tasaisemmin vanhempien kesken.

Bergqvist: Viranomaisten läsnäolo saaristossa on turvattava

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu valtioneuvoston selonteosta sisäisestä turvallisuudesta. Sisäisen turvallisuuden edistämiseksi kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää tärkeänä, että viranomaiset ovat läsnä ympäri maata.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Tasa-arvoinen vanhemmuus edistää lapsen oikeuksia

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu hallituksen esityksestä perhevapaauudistukselle. Esitys huomioi monimuotoiset perheet ja kannustaa isiä käyttämään vanhempainvapaitansa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee esityksestä.

Lue seuraava artikkeli