Rehn-Kivi: Tasa-arvoinen vanhemmuus edistää lapsen oikeuksia

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu hallituksen esityksestä perhevapaauudistukselle. Esitys huomioi monimuotoiset perheet ja kannustaa isiä käyttämään vanhempainvapaitansa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee esityksestä.

– Tämä esitys on tärkeä askel modernimpaan perhevapaajärjestelmään. Meidän suurimpia haasteitamme on ollut saada isiä käyttämään perhevapaita ja osallistumaan aktiivisemmin lapsen arkeen ja kehitykseen. Tämä uudistus toimii hyvänä porkkanana tällaiseen kehitykseen, Rehn-Kivi sanoo. 

Ruotsalainen kansanpuolue on jo kauan ajanut perhevapaiden uudistusta niin kutsutun 6+6+6-mallin mukaan ja painottaa, että lapsipolitiikkaan on tärkeä investoida. Tämä uudistus ei ole yhtä kunnianhimoinen, mutta on hyvä etappi. 

– Lain lisäksi tarvitaan myös asennemuutos yhteiskunnassa ja varsinkin työelämässä. Esitys huomioi monimuotoiset perheet, mikä on tärkeää – kaikilla lapsilla on oltava oikeus molempiin vanhempiin ja kaikkia lapsia on kohdeltava tasavertaisesti perhemuodosta riippumatta, Rehn-Kivi sanoo. 

 

Adlercreutz: Perhevapaauudistus mahdollistaa tasa-arvoisemman työelämän

Tänään perhevapaauudistuksen käsittely alkaa eduskunnassa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen siihen, että uudistus etenee ja painottaa sen merkitystä perheille.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist vaatii toimenpiteitä sujuvien Kela-taksimatkojen turvaamiseksi

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tulkinnan mukaan, Kela-taksimatkojen järjestämisessä saaristosta ja harvaan asutuilta alueilta on tehtävä muutoksia. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut muutoksista ja on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati toimenpiteitä sujuvien Kela-taksimatkojen turvaamiseksi myös jatkossa.

Lue seuraava artikkeli