Adlercreutz: Strateginen toiminta ei saa kaatua sisäisiin vuokriin

Sisäministeriö on ilmoittanut lakkauttavansa Porkkalan merivartioaseman. Lakkauttamispäätöksen syyksi kerrotaan korkeat kiinteistökustannukset.

– Se, että valtiolla on liian korkeat sisäiset vuokrat, ei voi olla syy strategisesti tärkeän toiminnan lakkauttamiseen. Täytyy nähdä tätä pidemmälle. Merivartiostolla on tärkeä tehtävä huolehtia vesistöjemme turvallisuudesta – mikään muu viranomainen ei voi sitä tehdä. Porkkalalla on merkittävä strateginen sijainti Suomenlahdella, ja merivartioaseman nykyinen sijainta on toiminnalle optimaalinen, sanoo kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Vain kaksi vuotta sitten Raja- ja merivartiokoulun merellinen koulutus siirrettiin Espoosta Porkkalaan. Nyt ajatuksena on siirtää koulutus Turkuun, vaikka toiminta on vakiintunut ja yhteistyö muiden alueellisten toimijoiden kanssa sujuu hyvin. Sen sijaan itärajalle siirretään lisäresursseja.

– Viime hallituskauden aikana resursseja siirrettiin itärajalle, sillä luultiin, että liikenne siellä tulee kasvamaan. Tämä ei ole toteutunut. Tästä huolimatta resursseja siirretään nyt käytännössä Suomenlahdelta itärajalle, vaikka tiedämme, että toiminta Itämerellä on viime vuosien aikana lisääntynyt, ei pienentynyt, Adlercreutz sanoo.

Fullständigt oacceptabelt av regeringen!

Det är fullständigt oacceptabelt och ohållbart av regeringen att göra förändringar i jourverksamheten i vårt land utan språkkonsekvensbedömning, säger SFP:s partiordförande Carl Haglund.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Istumme kaikki samassa veneessä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Suomen Yrittäjät ovat erimielisiä paikallisen sopimisen roolista kilpailukykysopimuksessa. RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz näkee suomalaisen politiikan luottamuspulan heijastuvan EK:n ja Yrittäjien nahisteluun.

Lue seuraava artikkeli