Adlercreutz välikysymyskeskustelussa: Suomi ei ole mikään kriisimaa

– Kyky tehdä kompromisseja on pitänyt maatamme koossa myös vaikeina aikoina. Se on vastuullista. Puoliväliriihessä saavutetun yhteisymmärryksen ansiosta hallituksella on hyvät mahdollisuudet jatkaa sitä hyvää työtä, jota se on tehnyt tämän vaalikauden kaksi ensimmäistä vuotta.

Tätä Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz painotti tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa puoliväliriihestä. Hänen mukaansa hallituskriisillä olisi voinut olla arvaamattomia vaikutuksia Suomen kannalta.

– Käsi sydämelle – Suomi ei ole mikään kriisimaa. Kansainvälisessä vertailussa tämä hallitus on hoitanut koronakriisin aivan erinomaisesti. Nyt meidän pitää onnistua myös exit-politiikassa, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan Suomella on paljon vahvuuksia, joiden avulla voimme ponnistaa koronasuosta.

– Meillä on turvallinen ja toimiva yhteiskunta. Sillä on merkitystä investointien ja ulkomaisen työvoiman houkuttelemisen kannalta. Tiedämme, että Suomen vahvuuksiin kuuluvalle digitaaliselle osaamiselle ja kehittyneelle ympäristöteknologialle on maailmanlaajuisesti paljon kysyntää. Nyt meidän tulee määrätietoisesti edetä näissä asioissa.

Henriksson: Eduskunta ei ole mikään sirkusareena –Suomen luottamus on EU-pakettikysymyksessä vaakalaudalla

Puheessaan RKP:n puoluevaltuustolle tänään, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson muistutti Suomen olevan vientivetoinen maa. Elleivät EU:n sisämarkkinat elvy koronapandemiasta, tulee myös suomalaisilla yrityksillä olemaan haasteita oman elpymisensä kanssa, Henriksson totesi.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Hyvä talous edellyttää oikeita priorisointeja

Eduskunta on tänään lähetekeskustelussaan käsitellyt julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2022-2025. Suomella on turvallinen ja toimiva yhteiskunta, jolla on merkitystä uusien investointien ja ulkomaisen työvoiman houkuttelemisen kannalta. On Suomen etu, että Suomen vahvuuksiin kuuluvalle digitaaliselle osaamiselle ja kehittyneelle ympäristöteknologialle on maailmanlaajuisesti paljon kysyntää. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi korosti, että yleisesti ottaen Suomen talouden tilanne on hyvä.

Lue seuraava artikkeli