Adlercreutz: Venäjän jäädytetyt varat tulisi käyttää Ukrainan hyväksi

– Euroopassa on satojen miljardien arvosta jäädytettyjä venäläisiä varoja. Niin moraalisesta kuin loogisesta näkökulmasta ne tulisi käyttää Ukrainan tukemiseen, eli auttamaan Ukrainaa puolustautumaan ja korjaaman sen, minkä Venäjä brutaalissa hyökkäyssodassaan on tuhonnut, sanoo eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz, joka osallistui yleisten asioiden neuvoston kokoukseen Brysselissä tiistaina.

– Nyt meidän tulisi mahdollisimman nopeasti selvittää, minkälaisia oikeudellisia keinoja on käytettävissä tämän mahdollistamiseksi, Adlercreutz sanoo.

Lauantaina 24. helmikuuta tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. EU on luvannut auttaa Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen, ja tämä viesti toistettiin neuvoston kokouksessa. Adlercreutzin mukaan EU-maiden tuki Ukrainalle kuitenkin vaihtelee.

– Suomi on kokonaisuudessaan tukenut Ukrainaa jo 1,8 miljardilla eurolla, ja 23. tukipakettia valmistellaan parhaillaan. Jos koko Eurooppa seuraisi Pohjoismaiden ja Baltian maiden esimerkkiä Ukrainan tukemisessa, tilanne näyttäisi hyvin erilaiselta. Toivon, että kaikki jäsenvaltiot ymmärtäisivät tilanteen vakavuuden, Adlercreutz sanoo.

RKP nimesi ensimmäiset ehdokkaat europarlamenttivaaleihin

RKP on nimennyt ensimmäiset seitsemän ehdokasta europarlamenttivaaleihin.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Ukrainan tulee olla osa läntistä yhteisöä

Kansanedustaja Anders Norrback (SFP) piti tänään Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron ajankohtaiskeskustelussa Ukrainan tilanteesta. Tänä lauantaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti armottoman hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Lue seuraava artikkeli