Aluepolitiikkaa ei saa tehdä synnyttäjien kustannuksella

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan kansallisen työryhmän päätelmistä, jotka koskevat tehohoidon kriittisen tilanteen korjaamista. Ryhmä ehdottaa, että tulevaisuudessa riskitekijöistä kärsivät naiset siirrettäisiin pääkaupunkiseudulta muihin yliopistosairaaloihin synnyttämään.

– On hyvä, että on tehty ehdotuksia siitä, miten Uuden lastensairaalan hoitojonot voitaisiin ratkaista. Synnyttäjän näkökulmasta voi kuitenkin tuntua oudolta lähetä toiseen sairaanhoitopiiriin synnyttämään. Se ei voi olla niin! HUS on suurin erikoissairaanhoidon tarjoaja, ja suurin osa maan väestöstä asuu täällä. Emme tarvitse Etelä-Suomessa suurempaa potilasrallia kuin mitä meillä jo nyt on, Wickström sanoo.

Wickström toivoo, että tilanteesta keskustellaan HUS:ssa ja hyvinvointialueen sisällä. Samalla hän haluaa, että Uuden lastensairaalan hoitojonojen tilannetta tarkistetaan ja korjataan mahdollisimman pian.

-Tilanne on sietämätön Uudessa lastensairaalassa. Sairaanhoitajapulan korjaamiseksi meidän on mielestäni investoitava enemmän työhyvinvointiin ja johtamiseen. Toimenpiteitä tarvitaan sekä kansallisesti että alueellisesti.  Myös asiakasketjujen haasteet on ratkaistava, Wickström sanoo.

Wickström tyytyväinen, kun LNG-terminaalilaiva saapui Inkooseen – ”tarvitsemme Suomeen investointeja, jotka edistävät vihreää siirtymää”

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen, kun LNG-terminaalialus saapui Inkooseen tänään. Alus sijoitetaan Joddbölen alueelle Inkoossa kun sää sallii. Wickström toimii Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n Wickström iloinen suurista yritysuutisista Inkoossa – Joddbölen alueelle kaavaillaan yli 1000 työpaikkaa

RKP:n varapuheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että norjalainen Blastr Green Steel on ilmoittanut haluavansa käynnistää toimintaa Fortumin omistamalla alueella Inkoon syväsatamassa, Joddbölessä. Kyseessä on sama alue, jonne LNG-terminaalilaiva sijoitettiin aiemmin loppuvuodesta.

Lue seuraava artikkeli