Anders Norrback: Kriisiaikoina tarvitaan realismia, ei populismia

RKP:n mielestä tässä hyvin hankalassa ja epävarmassa koronatilanteessa on tärkeää kääntää kaikki kivet työllisyysasteen nostamiseksi, työpaikkojen lisäämiseksi ja talouden vahvistamiseksi.

– Kriisiaikoina tarvitaan realismia, ei populismia. Sen olemme velkaa Suomen kansalle. Tarvitsemme realistisia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja, kansanedustaja Anders Norrback sanoo.

Norrback piti eduskuntaryhmänsä ryhmäpuheen välikysymyskeskustelussa keskiviikkona. Hän painotti, että hallitus on esittänyt ratkaisuja työllisyysasteen nostamiseen ja talouden tasapainottamiseen.

– Sovimme merkittävästä energiapaketista, jolla laskemme yritysten sähköveron EU:n minimitasolle. Hallitus etenee päättäväisesti myös vihreään talouteen siirtymisessä. Tältä osin panostukset koulutukseen ja tutkimukseen tuottavat tulosta sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

– Toisin kuin oppositio väittää, syksyn budjettiratkaisussa on konkreettisia edistysaskeleita työllisyyden parantamiseksi. Sekä niin sanotun pohjoismaisen mallin että vanhempien työntekijöiden työmarkkina-asemaa parantavan paketin arvioidaan kummankin luovan reilut 10 000 uutta työpaikkaa.

Norrback painotti myös, että tämän kriisin keskellä kannattaa harjoittaa avokätistä lapsipolitiikkaa.

– Tätä korostavat useimmat tutkijat, myös johtavat ekonomistit. Lapset ja nuoret eivät saa marginalisoitua.

Rehn-Kivelle ja Strandille myönnetään ansiomerkit potilasturvallisuuden parantamisesta

Kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP) Joakim Strand (RKP) ovat tänään vastaanottaneet Suomen Potilasturvallisuusyhdistys ry:n ansiomerkin ja diplomin Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen hakemuksesta. Potilasturvallisuuden ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa potilasturvallisuutta, osoittanut kehittävänsä potilasturvallisuutta tai tehnyt merkittävän teon avoimuuden ja potilasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi. Ansiomerkin saajat vaikuttivat keskeisesti siihen, että Vaasan sairaanhoitopiiriin perustettiin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus, ja että se sai keväällä 2020 kolmivuotisen rahoituksen

Lue edellinen artikkeli

RKP:n puoluekokous päätti puoleen viidennestä virallisesta piiristä

Kiinnostus RKP:n politiikkaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP on päättänyt vastata kysyntään ja organisoi nyt puoluetoimintaa perinteisten toimialueidensa ulkopuolella.Viides piiri, RKP:n Yhteispiiri, perustettiin aiemmin tänä vuonna virallisesti ja otetaan nyt mukaan puolueen piiriorganisaatioon. Lauantaina pidetty puoluekokous hyväksyi sääntömuutoksen, jossa puolueen viides piiri nyt saa saman statuksen kuin muilla piireillä.

Lue seuraava artikkeli