Anna Abrahamsson nimitetty erityisavustajaksi

Anna Abrahamsson on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Anna Abrahamsson on kotoisin Sipoosta ja on vuodesta 2017 työskennellyt ALDE-puolueen poliittisena asiantuntijana Brysselissä. Hän on aikaisemmin muun muassa työskennellyt Svensk Ungdomin pääsihteerinä, kansanedustaja Anders Adlercreutzin eduskunta-avustajana sekä Nils Torvaldsin erityisavustajana Euroopan parlamentissa. Hän on koulutukseltaan julkisoikeuden maisteri Åbo Akademistä.

Anna Abrahamsson aloittaa työnsä elokuussa ja täydentää ministeri Blomqvistin erityisavustajakuntaa Silja Borgarsdóttir Sandelinin aloitettua  jo aiemmin erityisavustajana.

”On aika ottaa vastuuta tässä asiassa” Torvalds äänestää von der Leyenin puolesta

Huomenna, tiistaina Euroopan parlamentti äänestää, mikäli Ursula von der Leyen on EU-komission seuraava puheenjohtaja. EU:n valtionpäiden Euroopan neuvoston kokouksen jälkeen esittämä von der Leyen ei ollut yksi ns. kärkiehdokkaista joita eurooppalaiset puolueryhmittymät esittelivät ennen kevään EU-vaaleja.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson 1500 päivää oikeusministerinä

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on tänään toiminut ministerinä 1500 päivää. Rinteen hallituksessa Anna-Maja Henrikssonilla on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) jälkeen toiseksi pisin ministerikokemus päivissä laskettuna (yhdessä peruspalveluministeri Krista Kiurun (SDP) kanssa). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015.

Lue seuraava artikkeli