Henriksson 1500 päivää oikeusministerinä

Anna-Maja Henriksson

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on tänään toiminut ministerinä 1500 päivää. Rinteen hallituksessa Anna-Maja Henrikssonilla on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) jälkeen toiseksi pisin ministerikokemus päivissä laskettuna (yhdessä peruspalveluministeri Krista Kiurun (SDP) kanssa). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että saan toimia maamme oikeusministerinä. Aiempi laaja kokemukseni oikeusministerinä on hyödyksi varsinkin nyt, kun Suomi on EU:n puheenjohtajamaa. Oikeusministeriön johtaminen ja työ demokratian, ihmisoikeuksien, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamisen puolesta on erittäin arvokasta.

– Suomessa voimme olla ylpeitä demokratiastamme ja järjestelmästämme, jota olemme rakentaneet itsenäistymisestämme, vuodesta 1917 lähtien, Henriksson sanoo. Monissa kansainvälisissä vertailuissa olemme kärjessä tuomioistuinten riippumattomuuden, demokraattisten vaalien ja sananvapauden osalta.

Suomen oikeusministereistä, vain kuusi, Anna-Maja Henrikssonin lisäksi on työskennellyt yli 1500 päivää. Christoffer Taxellilla (RKP) on ennätys maan pitkäaikaisimpana oikeusministerinä. Taxell toimi oikeusministerinä yhteensä 2897 päivää.

Anna Abrahamsson nimitetty erityisavustajaksi

Anna Abrahamsson on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Lukioon pyrkiminen lukuaineiden keskiarvon pohjalta vanhanaikaista

Viikon päästä iso määrä nuoria jatkaa koulupolkuaan lukiossa. Lukioon pääsyä on ohjannut peruskoulun päästötodistuksen lukuaineiden keskiarvo. RKP:n kansanedustaja ja Hem och Skola -järjestön puheenjohtaja Anders Adlercreutz peräänkuuluttaa julkista keskustelua siitä, millainen rooli liikunnalla ja taideaineilla eli toisin sanoen ”ei-lukuaineilla”, pitäisi olla nuorten kykyjen arvioimisessa.

Lue seuraava artikkeli