Anna-Maja Henriksson on RKP:n uusi europarlamentaarikko

Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) onnistui säilyttämään paikkansa Euroopan parlamentissa. Ennen vaaleja tehtyjen mielipidemittausten mukaan RKP menettäisi paikkansa. Mittaukset osoittautuivat jälleen kerran harhaanjohtaviksi. Puolueen väistyvä puheenjohtaja ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson valittiin yli 50 000 henkilökohtaisella äänellä, ja hän ottaa nyt paikkansa Euroopan parlamentissa.

– Olen uskomattoman iloinen ja kiitollinen vaalituloksesta ja haluan kiittää kaikkia, jotka äänestivät RKP:tä näissä vaaleissa. Lamppu loistaa jatkossakin RKP:n toimistossa Brysselissä ja Strasbourgissa ja RKP:n ääni kuuluu jatkossakin Brysselissä.

– Tämä on suuri voitto. Kaikki RKP:n 20 lahjakasta ehdokasta ovat osallisia vaalimenestykseen. Yhdessä olemme tehneet tämän mahdolliseksi. Olemme olleet kaduilla ja toreilla, puhuneet äänestäjien kanssa ja kuunnelleet heidän ajatuksiaan. Tämä antaa meille hyvän pohjan tulevaisuutta varten.
Politiikka on joukkuepeliä, ja nyt jatkamme meidän aktiivista politiikkaa ihmisläheisen Euroopan puolesta, Henriksson sanoo.

RKP:n kannatus vuoden 2024 europarlamenttivaaleissa oli 6,2 prosenttia.

Seuraa RKP:n puheenjohtajatenttiä 5.6. Porvoossa verkon kautta

RKP:n puheenjohtajatentti keskiviikkona 5.6. Porvoossa lähetettiin myös verkon kautta livenä. Voit katsoa lähetyksen jälkeenpäin tästä. Moderaattorina toimi päätoimittaja Stefan Holmström ja tenttiin osallistui ehdokkaat Anders Adlercreutz ja Otto Andersson. Henrik... Lue lisää »

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist: Meillä aikuisilla on vastuu siitä, miten puhumme tulevaisuudesta!

Eduskunta kävi torstaina ajankohtaiskeskustelu hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Keskustelussa käsiteltiin muun muassa nuorten mielenterveyttä, lasten ja nuorten liikkumattomuutta sekä hallituksen toimenpiteitä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Keskustelua yhdisti tarve vahvistaa nuorten luottamusta tulevaisuuteen. Liikunta, urheilu ja nuorisoministeri ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist haluaa, että aikuiset ottavat enemmän vastuuta nuorten hyvinvoinnista.

Lue seuraava artikkeli