Arbetet med nationalspråksstrategin bör fortsätta

Nationalspråkstrategins mellanrapport publicerades idag. Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) är mycket nöjd med arbetet kring nationalspråksstrategin.

− Mellanrapporten är en viktig etapp. Den visar att arbetet med nationalspråksstrategin har gett resultat, samtidigt som mycket ännu kvarstår att göra, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson. Justitieminister Henriksson hoppas att den kommande regeringen aktivt kommer att fortsätta arbetet med nationalspråksstrategin. − Det är bra att komma ihåg att nationalspråksstrategin fick sitt startskott då man på bred front inom Folktinget tillsammans med president Martti Ahtisaari jobbade fram den så kallade Ahtisaari-rapporten. Anmärkningsvärt är att sju av riksdagens åtta partier, inklusive det kommande statsministerpartiet centern har omfattat Ahtisaarirapporten. Jag utgår därför ifrån att den kommande regeringen värdesätter det arbete som gjorts hittills och förstår att det är nödvändigt att fortsätta arbetet med nationalspråksstrategin. Detta för att på lång sikt trygga två levande nationalspråk, finska och svenska, säger minister Henriksson. Statsrådet godkände Finlands genom tiderna första nationalspråksstrategi i december 2012. Tilläggsinformation: Specialmedarbetare Otto Andersson, tel. 050 340 0972

Haglund: Stämpla inte invandrare som kostnad.

Den blivande regeringen tycks ha missat att VATT och andra redan forskat i de ekonomiska kostnaderna kring invandring

Lue edellinen artikkeli

Dahlblom pyrkii RKP:n johtoon

Helsinkiläinen 36-vuotias yrittäjä, kauppatieteiden tohtori ja hallitusammattilainen Christina Dahlblom asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli