Benina Uotinen on ministeri Adlercreutzin uusi eduskunta-avustaja

Benina Uotinen on nimitetty Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin (SFP) eduskunta-avustajaksi. Uotinen aloitti tehtävässä 4. joulukuuta. Uotinen on valtiotieteiden kandidaatti Åbo Akademista ja viimeistelee kansainvälisen oikeuden maisterinopintojaan.

Espoolainen Uotinen on aiemmin työskennellyt harjoittelijana europarlamentaarikko Nils Torvaldsin toimistossa Euroopan parlamentissa ja Suomen pysyvässä YK-edustustossa Genevessä sekä virkamiehenä Digi- ja väestötietovirastossa.

– Odotan innolla uusia haasteita, joita Andersin avustaminen parlamentissa tuo tullessaan. Se tarjoaa erinomaisen näköalapaikan päivittäiseen poliittiseen työhön, Uotinen sanoo.

– Iloitsen saadessani Benina mukaan tiimiini. Hänellä on laaja kansainvälinen työkokemus ja positiivinen asenne työhön, mikä auttaa selviämään eduskunnan hektisestä työtahdista, Adlercreutz sanoo.

Henriksson PISA-tuloksista: Nyt vahvistamme perustaitoja

Tänään julkaistiin vuoden 2022 PISA-tulokset. Tutkimuksen mukaan suomalaisten lasten osaaminen on edelleen OECD-maiden keskiarvoa paremmalla tasolla. Oppimistulokset ovat kuitenkin heikentyneet useimmissa OECD-maissa, myös Suomessa.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen ja Norrback: Nikotiinipussien verotaso ei ole tarkoituksenmukainen

Kansanedustajat Mikko Ollikainen ja Anders Norrback ovat tänään jättäneet kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Kysymys koskee nikotiinipussien verotusta Suomessa. Ollikaisen ja Norrbackin mukaan verotuksen perusteissa ei ole otettu huomioon Ruotsin tasoa, mikä Ollikaisen ja Norrbackin mukaan voi johtaa salakuljetuksen jatkumiseen Ruotsista.

Lue seuraava artikkeli