Bergqvist: 5G ja kuitu ovat välttämättömyys myös saaristossa ja maaseudulla

Palveluiden siirtyessä verkkoon, ei ole kysymys siitä, kuinka meidän pitäisi mukautua siihen, vaan pikemminkin, kuinka hyödynnämme sitä.

Tämän totesi kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) avajaispuheessaan seminaarissa 5G:n ja valokuituverkon hyödyistä ja haasteista saaristossa ja maaseudulla. Seminaari pidettiin keskiviikkona (26.2) eduskunnan Kansalaisinfossa. 

Nopeiden ja toimivien verkkojen saatavuutta on nykyään pidettävä perusedellytyksenä. On hyvä, että keskustelemme tänään siitä, kuinka tulevaisuudessa takaamme asianmukaisia verkkoyhteyksiä saaristossa ja maaseudulla, sanoo Bergqvist.

Paneelikeskustelun osanottajat olivat yhtä mieltä siitä, että toimivien verkkojen kehittämiseen tarvitaan sekä 5G:tä että valokuitua ja että niiden tarjoamat mahdollisuudet ovat monia. Rahoituksen takaaminen katsotaan kuitenkin olevan haaste, sekä, kuinka saada riittävästi asukkaita mukaan verkon laajentamiseen.

Tulevaisuudessa nopeat yhteydet voivat tarkoittaa, että palveluja tarjotaan myös saaristosta, sen sijaan, että keskitytään palvelujen saatavuuteen. Muita esimerkkejä siitä, kuinka nopeat yhteydet voivat luoda aivan uusia mahdollisuuksia, ovat telelääketiede ja uudet menetelmät maatalousalalla, sanoo Bergqvist.

Paneelikeskusteluun osallistuvat Heidi Himmanen, johtava asiantuntija, Traficom, Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, Karjaan Puhelin, ja Frida Sigfrids, puheenjohtaja, RKP-nuoret. Moderaattorina toimi Nicholas Kujala, varapuheenjohtaja, RKP-nuoret.

Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Raaseporin sairaala on elintärkeä koko seudulle

Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen tulevaisuus näyttää epävarmalta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus tulee käsittelemään asiaa kevään aikana. Ilman yhteispäivystystä Raaseporin sairaalassa ei voi suorittaa nukutusta vaativia leikkauksia tai tarjota erikoissairaanhoidon päivystystä. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzin mielestä yhteispäivystystä tulee ehdottomasti jatkaa.

Lue seuraava artikkeli