Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.

– Olen iloinen, että hallitus on yksimielinen ja näyttää toimintakykyä näiden hädässä olevien lasten auttamiseksi. On tärkeää, että Suomi on mukana löytämässä ratkaisuja tähän humanitääriseen kriisiin, jossa lapset hirvittävissä oloissa kärsivät joka päivä, Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

Henrikssonin mukaan päätös näyttää esimerkkiä ja edistää tulevien, pysyvämpien ratkaisujen löytymistä EU:ssa.

– Viime vuonna Suomeen tuli noin 2 500 turvapaikanhakijaa. Se luku on pienempi kuin pakolaiskriisiä edeltävinä vuosina. On meidän velvollisuutemme kanssaihmisinä, mutta myös kansainvälinen vastuumme auttaa hädässä olevia ihmisiä. Meillä on mahdollisuus auttaa, ja sitä hallitus nyt tekee, Henriksson sanoo.

Strand: Epäinhimilliset maksuhäiriömerkinnät poistettava

Täysistunnossa käydään keskiviikkona ajankohtaiskeskustelu velkaantumiseen liittyvistä ongelmista.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: 5G ja kuitu ovat välttämättömyys myös saaristossa ja maaseudulla

Palveluiden siirtyessä verkkoon, ei ole kysymys siitä, kuinka meidän pitäisi mukautua siihen, vaan pikemminkin, kuinka hyödynnämme sitä.

Lue seuraava artikkeli