Bergqvist haluaa asettua kuntavaaliehdokkaaksi Paraisilla

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaa asettua ehdolle 18. huhtikuuta 2021 pidettävissä kuntavaaleissa Paraisilla. Bergqvist asuu perheensä kanssa Nauvossa.

– Monia merkittäviä uudistuksia on tulossa, jotka tulevat vaikuttamaan voimakkaasti kuntien tulevaisuuteen. Mielestäni on etu, että kansallisen ja kunnallisen päätöksenteon välillä on vahva yhteys, Bergqvist sanoo. 

Kunnat ovat isojen haasteiden edessä sekä palvelujen tuottamisen että talouden suhteen. Nämä Bergqvist näkee periaatteellisesti tärkeimpinä kysymyksinä kuntien tulevaisuuden suhteen. 

– On tärkeää löytää uusia tapoja tuottaa hyviä palveluita kaikille asukkaille, ilman että kunta velkaantuu liikaa. Kunnat, jotka onnistuvat uudistumaan, selviävät. Tavoitteeni on, että Parainen on yksi edelläkävijöistä, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist on toiminut Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009-2012 ja hänet valittiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi vuonna 2013. Pian sen jälkeen hänet nimitettiin ruotsinkielisen tiimin vetäjäksi Suomen Kuntaliittoon. Bergqvist on toiminut kansanedustajana huhtikuusta 2019 lähtien.

Torvalds: Älkää pitäkö meitä rokotepimennossa!


Covid-19 pandemian rokotteita on tutkijoiden puolesta kehitetty valtavaa vauhtia normaaliin rokotteiden kehittämistahtiin verrattuna ja olemme voineet joulun alla jo iloita ensimmäisistä koronarokotuksista Suomessa ja Euroopassa, vaikkakin rokotteita on annettu hyvin pieni määrä. EU:n lääkeviranomainen (European Medicines Agency, EMA) on taho, joka antaa suosituksen rokotusten myyntiluvista asiasta päättävälle Euroopan komissiolle.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin toimii ilmastofiksun Helsingin puolesta


RKP:n varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu  Silja Borgarsdóttir Sandelinasettuu uudelleen ehdolle kuntavaaleissa Helsingissä. Työ kunnianhimoisen ja fiksun ilmastopolitiikan sekä elinkeinoelämälle suotuisan ilmapiirin eteen tarvitsee jatkoa. Samalla koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja vanhustenhuollon on saatava ansaitsemansa huomio.... Lue lisää »

Lue seuraava artikkeli