Bergqvist haluaa nähdä lisää lentoyhteyksiä Turun lentoasemalle

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

– Turun lentoasema on alueen elinkeinoelämälle hyvin tärkeä ja se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Pohjoismaihin. Lisää yhteyksiä esimerkiksi Tukholmaan ja Kööpenhaminaan vahvistaisi alueen elinvoimaa, Bergqvist sanoo.

Turun kauppakamarin vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan 70 prosenttia vastanneista yritysten edustajista pitää vilkasta ja kansainvälistä lentoasemaa liiketoiminnalleen tärkeänä.

– Lentoliikenteen kehittämiselle on tarvetta. Vaikka paljon voidaan tehdä etänä, työmatkat eivät lopu. Näemme myös, että lomamatkoja jälleen varataan, ja koronapandemian vuoksi monet lomailevat mieluummin Euroopassa kuin tekevät pitkiä ulkomaanmatkoja, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist painottaa, että myös Turusta pitäisi voida sujuvasti matkustaa Pohjoismaihin ja Eurooppaan.

– Olen ottanut Turun lentoaseman kysymyksen esille Varsinais-Suomen kansanedustajien keskuudessa. Asia on otettu positiivisesti vastaan, ja sen eteen jatkamme työskentelyä syksyllä, Bergqvist päättää. 

Blomqvist: On tärkeää turvata pohjoismainen näkökulma kaikissa tilanteissa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit ovat tänään antaneet yhteisen lausuman, jossa he korostavat pohjoismaisen näkökulman turvaamisen tärkeyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa käynnissä olevaa tärkeää pohjoismaista yhteistyötä huoltovarmuuden ja valmiuden kehittämiseksi. Työ alkoi Suomen puheenjohtajuuskaudella Pohjoismaiden ministerineuvostossa viime vuonna ja jatkuu nyt Norjan johdolla.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Meidän on puolustettava kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa

-Me emme saa koskaan lakata taistelemasta ihmisoikeuksien puolesta. Päivän yritys häiritä Pride-tapahtumaa keskuskirjasto Oodissa sekä Oslossa hiljattain tapahtunut todennäköisesti seksuaalivähemmistöihin kohdistunut erittäin traaginen terrori-isku, jossa kaksi ihmistä sai surmansa ja noin 20 loukkaantui, ovat kaksi monista esimerkeistä, jotka osoittavat, että työmme HBTIQA+-henkilöiden oikeuksien puolesta ei ole vielä päättynyt. Päinvastoin, meidän on osoitettava sanoin ja teoin, että puolustamme kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa, sanoo Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ennen Pride-viikonloppua.

Lue seuraava artikkeli