Blomqvist: On tärkeää turvata pohjoismainen näkökulma kaikissa tilanteissa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit ovat tänään antaneet yhteisen lausuman, jossa he korostavat pohjoismaisen näkökulman turvaamisen tärkeyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa käynnissä olevaa tärkeää pohjoismaista yhteistyötä huoltovarmuuden ja valmiuden kehittämiseksi. Työ alkoi Suomen puheenjohtajuuskaudella Pohjoismaiden ministerineuvostossa viime vuonna ja jatkuu nyt Norjan johdolla.

– Olen erittäin iloinen, että Suomen aloite yhteistyön kehittämisestä valmiuskysymyksissä on otettu niin hyvin vastaan. Työ yhteistyömme vahvistamiseksi kriisiaikoina on erittäin aktiivista, sekä ministerineuvoston puitteissa että sen ulkopuolella. Jokainen sektori on vastuussa oman vastuualueensa työstä, mutta meillä yhteistyöministereillä on tärkeä rooli pohjoismaisen ulottuvuuden korostamisessa kaikissa tilanteissa ja kokonaisuuden huomioimisessa, Blomqvist toteaa.

Viimeaikaiset kriisit ovat korostaneet pohjoismaisen yhteistyön tarvetta ja tärkeyttä. Sekä koronapandemia, että Euroopan muuttunut turvallisuuspoliittinen tilanne ovat korostaneet pohjoismaisen yhteistyön merkitystä.

– Koronapandemia toi esiin haasteita pohjoismaisessa yhteistyössä, ja näistä kokemuksista on meidän otettava opiksi. Tämä oli prioriteetti myös viime vuoden puheenjohtajakaudellamme. Tavoitteemme, missä Pohjoismaat ovat maailman integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä pysyy ennallaan, ja jatkamme määrätietoista työtä sen eteen, Blomqvist sanoo.

– Kevään turvallisuuspoliittisesti haastavana aikana olemme nähneet pohjoismaisen yhteistyön vahvuuden, sillä maamme ovat koordinoineet ja tehneet erittäin tiivistä yhteistyötä. Pohjoismaista yhteistyötä kohtaan on suuri kiinnostus ja vahva poliittinen tuki. Meillä on nyt tilaisuus vahvistaa ja kehittää yhteistyötämme entuudestaan. Sitä meidän on hyödynnettävä, Blomqvist päättää.

 

Pohjoismaisten yhteistyöministerin yhteinen lausuma

Henriksson: Voitto tasa-arvolle ja maamme naisille ja tytöille. Eduskunta on tänään hyväksynyt seksuaalirikoslainsäädännön historiallisen uudistuksen.

Eduskunta on tänään toisessa käsittelyssään hyväksynyt hallituksen historiallisen lakiesityksen seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Uudistusta on valmisteltu oikeusministeriössä RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla ja keskeisin muutos on, että raiskauksen määritelmä muuttuu suostumusperusteiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist haluaa nähdä lisää lentoyhteyksiä Turun lentoasemalle

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Lue seuraava artikkeli