Henriksson: Meidän on puolustettava kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa

-Me emme saa koskaan lakata taistelemasta ihmisoikeuksien puolesta. Päivän yritys häiritä Pride-tapahtumaa keskuskirjasto Oodissa sekä Oslossa hiljattain tapahtunut todennäköisesti seksuaalivähemmistöihin kohdistunut erittäin traaginen terrori-isku, jossa kaksi ihmistä sai surmansa ja noin 20 loukkaantui, ovat kaksi monista esimerkeistä, jotka osoittavat, että työmme HBTIQA+-henkilöiden oikeuksien puolesta ei ole vielä päättynyt. Päinvastoin, meidän on osoitettava sanoin ja teoin, että puolustamme kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa, sanoo Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ennen Pride-viikonloppua.

Suomen Ruotsalainen kansanpuolue osallistuu tänäkin vuonna lauantain Pride-kulkueeseen Helsingissä. Henriksson lähettää terveisiä kaikille osallistujille.

– Asia, jonka puolesta marssitte, on uskomattoman tärkeä sekä selkeä viesti siitä, että tuemme yhtenäisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Rakkaus on suurenmoinen tunne, tunne, joka kuuluu kaikille tasa-arvoisesti. Me RKP:ssä emme koskaan lakkaa puolustamasta rakkautta, Henriksson toteaa lopuksi.

 

Bergqvist haluaa nähdä lisää lentoyhteyksiä Turun lentoasemalle

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Työ sateenkaariihmisten oikeuksien puolesta on jatkuttava!

Tänään juhlitaan Helsinki Pridea. Tapahtuman tarkoituksena on huomioida, että yhtäläiset oikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan Pride-liike on erittäin tärkeä ja sitä tarvitaan edelleen tänä päivänä. Blomqvist vieraili viikon alussa Oslossa yhdessä pohjoismaisten yhteistyöministerien kanssa muistamassa juhannuksen aikana tapahtuneessa iskussa kuolleita ja loukkaantuneita.

Lue seuraava artikkeli