Bergqvist haluaa nähdä nuorten työsetelin, starttirahaa ja työttömyyskorvauksen, josta tulee täydennyskoulutustukea

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) peräänkuulutti vähemmän rajoituksia ja uusia työllistämistoimenpiteitä maan talouden elvyttämiseksi.

– Rajoitukset ovat poikkeus, eikä niitä voida enää perustella samalla tavalla ihmisten elämän ja terveyden turvaamisella, koska yli puolet suomalaisista on jo rokotettu. Itse asiassa rajoitukset ovat tällä hetkellä suurin uhka ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille, Bergqvist sanoo.

Bergqvist peräänkuuluttaa myös kolmea uutta ohjelmaa saadakseen suomalaiset takaisin töihin nopeasti. Ensimmäinen olisi nuorten työseteli, joka vapauttaa työnantajan työnantajamaksuista. Toinen olisi starttirahaan perustuva järjestelmä vasta perustetuille yrityksille, jotka keskittyvät koronapandemiajälkeiseen yhteiskuntaan. Kolmanneksi esimerkiksi Bergqvist haluaa kehittää työttömyyskorvausjärjestelmää niin, että jos uuttaa työtä ei löydy 6 kuukauden sisällä työttömyyskorvaus voidaan muuttaa täydennyskoulutustueksi. Tuen suuruus pysyisi samalla tasolla täydennyskoulutusjakson aikana. Muissa tapauksissa tukitaso laskisi. 

– Uudet ajat vaativat uusia tapoja. Tarvitsemme joustavia järjestelmiä, jotka kannustavat työntekoon ja jatkokoulutukseen, jotta työvoima ja työpaikat kohtaavat paremmin, Bergqvist sanoo.

Adlercreutz puoluekokouksessa: Meidän EU-politiikkamme ei voi olla hallitus-oppositio-kysymys

- On oltava arvoja ja asioita, jotka pysyvät, riippumatta siitä istuuko hallituksessa vai oppositiossa. EUn tulisi olla sellainen asia, mutta valitettavasti niin ei enää ole.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Lääketieteellistä koulutusta Vaasaan

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksen yhteydessä Joakim Strand puhui lääkäripulasta.

Lue seuraava artikkeli