Strand: Lääketieteellistä koulutusta Vaasaan

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksen yhteydessä Joakim Strand puhui lääkäripulasta.

– Muun muassa pitkän linjan sote-johtaja ja terveydenhuollon etiikan dosentti Samuli Saarni on tuonut esille, että Suomeen tarvitaan yksi lääketieteellinen tiedekunta lisää. Riippumatta siitä, toteutetaanko kipeästi tarvitsemamme lisäpaikat nykyisten tiedekuntien tai kokonaan uuden toimesta, olisi Vaasa luonnollinen paikka vahvistaa lääketieteellistä koulutusta ja tutkimusta, toteaa kansanedustaja sekä Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand.

– Vaasan keskussairaalalla on kansallinen vastuu potilas- ja asiakasturvallisuudesta. Vaasalla on jo entuudestaan useita korkeakouluyksiköitä. Teollisuudella on ennätysinvestointeja putkessa. Vahva kieliosaaminen luo mahdollisuuksia palvella myös muita pohjoismaita. Ensitöiksemme olisi vahvistettava psykiatriaa. Olisi ehdottomasti Suomen edun mukaista, että Vaasalla olisi vahva rooli lääketieteellisen koulutuksen osalta, Strand lopettaa.

Bergqvist haluaa nähdä nuorten työsetelin, starttirahaa ja työttömyyskorvauksen, josta tulee täydennyskoulutustukea

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) peräänkuulutti vähemmän rajoituksia ja uusia työllistämistoimenpiteitä maan talouden elvyttämiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Suomalaiset tarvitsevat sote-uudistuksen

Ruotsalainen kansanpuolue on viikonlopun aikana kokoontunut puoluekokoukseen. Puheenvuorossaan kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi painotti sote-uudistuksen maaliin viemisen tärkeyttä. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Rehn-Kivi uskoo, että nyt ehdotetulla mallilla on parhaat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi kaikista niistä malleista, joita viimeisten 20 vuoden ajan on esitelty. Täydellinen malli ei kuitenkaan ole.

Lue seuraava artikkeli