Bergqvist Helsinki Pridessä: Meillä kaikilla on vastuu siitä, miten kohtelemme toisiamme

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Helsinki Prideen tasa-arvon puolesta. Tämän vuoden teemana on rauha ja toivo, joka on kaikkien oikeus.

– On äärimmäisen tärkeää, että voimme kaikki tuntea toivoa tulevaisuudesta. Pitää voida uskoa siihen, että tilanne voi parantua, ja meidän on jatkettava työtä sen eteen, mihin uskomme. Meidän on osoitettava tukeamme niille, jotka elävät kriisimaissa. Helsinki Priden valitsema teema on nyt entistä tärkeämpi, Bergqvist sanoo.

Vaikka Pride-viikon teema vaihtelee vuosittain, pääviesti on edelleen sama: kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita sukupuoli-identiteetistä ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

– On kaikkien velvollisuus puolustaa vähemmistöjä ja tehdä maailmasta hieman parempi paikka kuin mitä se eilen oli. Meillä päättäjillä on entistä suurempi vastuu yhteiskuntakehityksestä viestinämme kautta, Bergqvist sanoo.

Liikunta- urheilu- ja nuorisoministerinä Bergqvist haluaa myös edistää nuorten ja urheilijoiden yhdenvertaisuutta. 

– Yhteiskunnassamme löytyy vielä vanhoja rakenteita ja ajattelutapoja. Koulun, harrastusten ja urheilun tulee olla turvallisia paikkoja kaikille. Luokkatovereiden, joukkuetovereiden, opettajien, valmentajien ja vanhempien täytyy huolehtia siitä, että kaikki voivat tuntea olevansa osallisena juuri sellaisena kuin he ovat, Bergqvist päättää. 

 

Helsinki Pride järjestettiin lauantaina 29. kesäkuuta.

Borgarsdóttir Sandelin: Taistelemme ihmisoikeuksien puolesta!

Pride-kuukausi ja Pride-kulkue Helsingissä ovat aika ilolle ja rakkaudelle, mutta myös aika taistella ihmisoikeuksien puolesta ja nostamaan kysymyksiä, jossa ihmisoikeuksia poljetaan. Helsinki Priden viesti vuodelle 2024 on rauha ja toivo.

Lue edellinen artikkeli

Anders Adlercreutz uudeksi opetusministeriksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anders Adlercreutz nimitettiin tänään uudeksi opetusministeriksi Anna-Maja Henrikssonin jälkeen. Adlercreutz vastaa myös pohjoismaiseen yhteistyöhön liittyvistä asioista.

Lue seuraava artikkeli