Anders Adlercreutz uudeksi opetusministeriksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anders Adlercreutz nimitettiin tänään uudeksi opetusministeriksi Anna-Maja Henrikssonin jälkeen. Adlercreutz vastaa myös pohjoismaiseen yhteistyöhön liittyvistä asioista.

– Suomalainen koulu on menestystarina. Tärkein voimavaramme ovat motivoituneet ja hyvin koulutetut opettajamme. Samalla tiedämme, että kouluissa on myös haasteita, esimerkiksi lukemisen, kirjoittamisen ja matematiikan perustaitojen kanssa. Siksi hallituksen panostukset perusopetuksen vahvistamiseen ovat erittäin tärkeitä, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz on myös huolissaan siitä, että tyttöjen ja poikien koulumenestyksessä on havaittavissa yhä suurempia eroja.

– Kasvava ero tyttöjen ja poikien oppimistuloksissa on otettava vakavasti. Meidän on ymmärrettävä, miksi koulumme eivät poikien osalta näytä toimivan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on huolestuttava kehityskulku, johon on pyrittävä löytämään ratkaisu.

– Meidän on myös tarkasteltava uudelleen matkapuhelinten roolia kouluissa. Haluan työskennellä sen eteen, että voin antaa opettajille entistä paremmat mahdollisuudet arvioida, miten mobiililaitteita saa käyttää kouluissa.

Adlercreutz iloitsee myös siitä, että ministerisalkkuun kuuluu vastuu pohjoismaisesta yhteistyöstä. Suomi toimii ensi vuonna Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana.

– Pohjoismainen yhteistyö on entistä tärkeämpää. Pohjola on maailman paras aluebrändi, ja tätä meidän suomalaisten on hyödynnettävä paremmin. Samaan aikaan on vielä paljon rajaesteitä, joita meidän on purettava – sekä fyysisiä että henkisiä. Esimerkiksi ruotsalaiselle pitäisi olla yhtä luontevaa opiskella Suomessa kuin mitä opiskelu Ruotsissa on tällä hetkellä suomalaiselle.

Bergqvist Helsinki Pridessä: Meillä kaikilla on vastuu siitä, miten kohtelemme toisiamme

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Helsinki Prideen tasa-arvon puolesta. Tämän vuoden teemana on rauha ja toivo, joka on kaikkien oikeus.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Ruotsalainen eduskuntaryhmä on muodostanut kantansa esitykseen rajalaista

Olemme eduskuntaryhmänä päätyneet tukemaan rajalakia.

Lue seuraava artikkeli