Borgarsdóttir Sandelin: Taistelemme ihmisoikeuksien puolesta!

Pride-kuukausi ja Pride-kulkue Helsingissä ovat aika ilolle ja rakkaudelle, mutta myös aika taistella ihmisoikeuksien puolesta ja nostamaan kysymyksiä, jossa ihmisoikeuksia poljetaan. Helsinki Priden viesti vuodelle 2024 on rauha ja toivo.

 Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia on vahvistettu viime vuosien aikana, mutta Suomessa löytyy edelleen parannettavaa, jotta tämä maa olisi turvallinen sateenkaari-ihmisille. Katukuva täyttyy värikkäistä sateenkarilipuista ja ilosta, mutta parannettavaa on edelleen, esim. eheytystoiminnan kieltäminen. Meidän, liberaalien politikkojen, tulee aina puolustaa sateenkaari-ihmisten oikeuksia eikä koskaan antaa konservatiivien voimien hämmentää yksinkertaistamalla ja välillä tuomalla suoria valheita polkeakseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

– Vuoden Pride-teema, rauha ja toivo, ovat keskeisiä yhteiskunnille, mutta myös jokaiselle yksilölle. Jokaisella sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvalla on oikeus elää avoimesti omana itsenään ilman painostusta muuttumaan tai salaamaan ja tukahduttamaan identiteettinsä. Suomen on taattava tämä oikeus säätämällä eheyttämistoiminnan kielto. Eheytyshoidot ovat syrjiviä, alentavia, haitallisia ja vilpillisiä, minkä vuoksi Yhdistyneet kansakunnat pitää niitä kidutuksena. 

Eheytyshoidot ovat toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on muuttaa tai tukahduttaa hlbtiq+-henkilöiden seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä ja/tai sukupuolen ilmaisua.

RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin osallistuu tänään 29.6 Helsinki Pride-kulkueeseen.

 

Kansanedustaja Henrik Wickström järjestää keskustelutapahtuman Inkoossa 4.7 – mukana RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz

Inkoolainen kansanedustaja Henrik Wickström (r.) järkestää keskustelutapahtuman Inkoossa 4.7. Keskusteluita käydään junaliikenteestä, sote-palveluista ja Inkoon tulevaisuudesta. Myös RKP:n tuore puheenjohtaja, ministeri Anders Adlercreutz osallistuu tapahtumaan.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist Helsinki Pridessä: Meillä kaikilla on vastuu siitä, miten kohtelemme toisiamme

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Helsinki Prideen tasa-arvon puolesta. Tämän vuoden teemana on rauha ja toivo, joka on kaikkien oikeus.

Lue seuraava artikkeli