Bergqvist: Hiittisten ja Rauman merivartioasemien toiminta pitää turvata

Kansanedustajat Sandra Bergqvist (rkp) ja Matias Marttinen (kok.) ovat jättäneet kirjallisen kysymyksen Hiittisten ja Rauman merivartioasemien säilymisestä. Rajavartiolaitoksen säästösuunnitelmien yhteydessä on noussut esiin keskustelu merivartioston tilojen vähentämisestä. Edustajat pitävät merivartioston toimipisteiden karsintaa uhkana saaristomerenkulun turvallisuudelle.

– Rajavartiolaitoksella on tärkeä tehtävä saariston pelastustehtävissä. Paikallinen merivartiosto tuntee alueet hyvin ja osaa antaa elintärkeää pelastusapua onnettomuustilanteissa. Merivartioasemia vähentämällä avunsaanti saaristossa viivästyy. Tällaista heikennystä turvallisuuteen ei saa päästää syntymään, Bergqvist ja Marttinen huomauttavat.

Rajavartiolaitoksen taloutta kiristävät investoinnit kahteen monitoimiseen ulkovartiolaivaan. Edustajat pitävät investointeja tarpeellisina, mutta huomauttavat, että niillä voi operoida vain päämerenkulkuväylillä. 

– Investointi ulkovartiolaivoihin ei oikeuta merivartioasemien karsimista. Turvallisuudesta pitää huolehtia yhdenvertaisesti niin merellä kuin myös saaristossa, edustajat vaativat.

– Turvallisuudesta vastaavan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) on vastattava siihen, mitä muutoksia merivartioston toimipisteisiin suunnitellaan ja miten merivartioston läsnäolo Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa turvataan myös jatkossa, Bergqvist ja Marttinen päättävät.

Anders Adlercreutz peräänkuuluttaa täysin vertailukelpoisia tutkintoja Pohjoismaihin

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz puhui keskiviikkona Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Kööpenhaminassa. Keskustelussa hän nosti esille tutkintojen tekemistä täysin vertailukelpoisiksi Pohjoismaissa.

Lue edellinen artikkeli

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa. Honkasaari on vaikuttanut Turun politiikassa vuodesta 2015, ensin RKP-nuorten jäsenenä ja sittemmin RKP:n jäsenenä. Hän on toiminut kaupungin koulutustoimialan luottamustehtävissä, ja on kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen.

Lue seuraava artikkeli