Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa. Honkasaari on vaikuttanut Turun politiikassa vuodesta 2015, ensin RKP-nuorten jäsenenä ja sittemmin RKP:n jäsenenä. Hän on toiminut kaupungin koulutustoimialan luottamustehtävissä, ja on kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen.

Honkasaari haluaa kehittää Turun RKP:n arvoliberaalia ja toimintakykyistä profiilia. Kesän kuntavaalit osoittivat että Turun RKP:llä on potentiaalia ja kykyä, jota pitää vaalia tulevaisuutta ajatellen. 

– Haluan nähdä paikallisosaston, joka tiukan edunvalvonnan ohella tekee politiikka joka on vahvasti kytköksissä identiteettimme liberaalina kansanpuolueena. Olemme aktiivisesti valvoneet äänestäjiemme etua muun muassa opetusta koskevissa kysymyksissä, mutta edessä häämöttävät uudet haasteet ja vaalit. Tammikuun 2022 aluevaaleissa ja eduskuntavaaleissa 2023, haluan nähdä paikallisosaston, joka rohkeasti omaksuu roolinsa yhteiskunnallisena toimijana, Honkasaari sanoo. 

Honkasaari on koulutukseltaan historioitsija (FM), jolla löytyy tuntemusta järjestötoiminnasta. Hän on aikaisemmin muun muassa toiminut Åbo Akademin ylioppilaskunnan pääsihteerinä ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton projektipäällikkönä. 

– Järjestötoiminnassa minua motivoi yhteiset tavoitteet ja vuoropuhelu. Aikamme haasteet vaativat rajoja ylittävää yhteistyötä. Haluan että me Turun RKP:ssä teemme osamme älykkään ja vihreän kaupunkikehityksen eteen ja esitämme ratkaisuja jotka edistävät työllisyyttä ja yrittäjyyttä, unohtamatta asukkaiden hyvinvointia, Honkasaari lisää. 

Turun RKP pitää syyskokouksensa 25. marraskuuta.

Bergqvist: Hiittisten ja Rauman merivartioasemien toiminta pitää turvata

Kansanedustajat Sandra Bergqvist (rkp) ja Matias Marttinen (kok.) ovat jättäneet kirjallisen kysymyksen Hiittisten ja Rauman merivartioasemien säilymisestä. Rajavartiolaitoksen säästösuunnitelmien yhteydessä on noussut esiin keskustelu merivartioston tilojen vähentämisestä. Edustajat pitävät merivartioston toimipisteiden karsintaa uhkana saaristomerenkulun turvallisuudelle.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist haluaa enemmän kielikylpyjä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvist peräänkuuluttaa lisää kielikylpyjä sekä päiväkodeissa että kouluissa.

Lue seuraava artikkeli