Bergqvist: Kiinteistöverojen oikeudenmukaisuus etenee kiinteistöverouudistuksessa

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen siihen, että osa kiinteistöverouudistuksesta etenee. Tiistaina eduskunta aloitti käsittelyn lakiehdotuksesta, joka vapauttaa luonnonsuojelualueet kiinteistöverosta.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2021. Lakia sovellettaisiin ensimmäisen kerran vuodelta 2021 toimitettavassa verotuksessa.

Olen iloinen siitä, että luonnonsuojelualueet vapautetaan kiinteistöverosta. Omistajalle maalla, jota ei voida käyttää, ei ole taloudellista arvoa. Tämä on tärkeä periaate kiinteistöveron tulevassa käsittelyssä, Bergqvist sanoo.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaan kiinteistöverouudistuksessa päämääränä on uudistus, jossa kiinteistöverotusarvot kokonaisuutena heijastavat nykyistä paremmin maan että rakennusten todellista markkina-arvoa.

Työ oikeudenmukaisen kiinteistöveron saamiseksi saaristossa jatkuu. Verohallinnon tekemät sokkikorotukset eivät ole olleet läheskään kohtuullisia. Jotkut niistä voidaan korjata tällä tavalla, ja loput toivomme pystyvämme korjaamaan, kun kiinteistöverouudistus esitetään, Bergqvist sanoo.

Adlercreutz: Teollisuuden sähköveron alentamisella lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla


Tänään eduskunnassa käsitellään esitystä teollisuuden sähköveron alentamiseksi. Muutoksen myötä teollisuuden sähkövero alenee EU:n minimitasolle vuoden 2021 alusta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen uudistukseen, sillä se edistää sekä Suomen kilpailukykyä että siirtymää kohti puhtaampien teknologioiden käyttöä.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist toivoo uutta päätöksentekokulttuuria saaristoliikenteessä


Tiistaina mediassa oli esillä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ehdotus, jonka mukaan tulevaisuudessa yhteysalusliikennettä lakkautettaisiin niihin saariin, joissa ei ole ei ole vakituisia asukkaita. Ehdotus konkretisoituu marraskuussa kun kilpailutusprosessi käynnistyy koskien Houtskari-Iniö ja Nauvon eteläistä yhteysalusreittiä. Tulos astuisi voimaan toukokuussa 2022.

Lue seuraava artikkeli