Henriksson: Nyt näemme valoa Paraisten uusien siltojen osalta – tärkeä välitavoite saavutettiin

Valtiovarainministeriön pohjaesityksessä kolmanneksi lisätalousarvioksi esitetään Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista. Väylävirastolle esitetään annettavaksi valtuus tehdä hankkeesta sopimus.  

– Tämä on elintärkeä hanke, jonka eteen me RKP:ssä olemme työskennelleet pitkään. Siltojen elinkaari lähenee loppuaan ja ilman ainoaa tieyhteyttä mantereelle yli 15 000 ihmistä ja 1 300 yritystä jäisivät eristyksiin. Moni asia pysähtyisi heti, jos siltojen liikennettä rajoitettaisiin esimerkiksi kieltämällä raskas liikenne, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Siltojen uusiminen tarvitaan, jotta Turunmaan saariston pääliikenneväylän toimivuus voidaan varmistaa. Toimiva infrastruktuuri luo myös edellytykset uusille toimijoille asettua alueelle.

– Vieraillessani Paraisilla tammikuussa keskustelimme toimivien yhteyksien merkityksestä saariston elinvoimalle, yrittäjyydelle ja elinkeinoelämän kehittymiselle. Sen lisäksi koko eteläisen Suomen rakennusteollisuus pysähtyisi lähes kokonaan, ellei Paraisilta tulevia sementtikuljetuksia saataisi turvattua, Henriksson toteaa.

– Haluan osoittaa lämpimät kiitokset myös liikenne- ja viestintäministeri Harakalle hyvästä yhteistyöstä asiassa.
Neuvottelut kolmannesta lisätalousarviosta käydään hallituksen kesken lähiaikoina ja tavoitteena on viedä budjettiesitys eduskuntaan toukokuun aikana.

Bergqvist: Kirjalansalmen sillalle ja Hessundinsalmen sillalle ehdotetaan 128 miljoonaa euroa

Valtiovarainministeriö on tänään (7.5) julkaissut ehdotuksensa kolmanneksi lisätalousarvioksi 2021. Ehdotus sisältää 128 miljoonan euron valtuudet Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uudistamiselle Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin tyytyväinen ehdotukseen.

Lue edellinen artikkeli

Hanna Lönnfors RKP Uudenmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan-piiri kokoontui digitaaliseen piirikokoukseen 8. toukokuuta. Piirikokous valitsi Hanna Lönnforsin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Hanna on syntynyt ja varttunut Pernajassa, Loviisassa, asuu Porvoossa ja työskentelee aineenopettajana ja vararehtorina Sipoossa. Lönnfors on Porvoon kaupunginvaltuuston jäsen ja on aikaisemmin toiminut Uudenmaan RKP:n varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi hän toimii RKP Länsi Porvoon paikallisosaston puheenjohtajana.

Lue seuraava artikkeli