Bergqvist: Kirjalansalmen sillalle ja Hessundinsalmen sillalle ehdotetaan 128 miljoonaa euroa

Valtiovarainministeriö on tänään (7.5) julkaissut ehdotuksensa kolmanneksi lisätalousarvioksi 2021. Ehdotus sisältää 128 miljoonan euron valtuudet Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uudistamiselle Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin tyytyväinen ehdotukseen.

– Tämä on loistava uutinen! Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat erittäin huonossa kunnossa, ja ne on korvattava mahdollisimman pian. RKP on tehnyt kovasti työtä prosessin nopeuttamiseksi, Bergqvist sanoo.

Uusien siltojen suunnittelu on loppuvaiheessa ja suunnittelu odotetaan valmistuvan vuonna 2021. Sen jälkeen uusien siltojen rakentaminen voidaan aloittaa ja varsinainen rakentamisvaihe vie arvioltaan kolme vuotta.

– Tällä rahalla voidaan aloittaa uusien siltojen rakentaminen. Tämä on erittäin tärkeä, jotta arkielämä, raskaan teollisuuden toimintaedellytykset, matkailuala ja paikallinen elinkeinoelämä voidaan taata Paraisilla, Bergqvist sanoo.

Valtiovarainministeriön ehdotus toimii perustana tuleville neuvotteluille kolmannesta lisätalousarviosta.

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle uudelleen valintaa varten Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi. Borgarsdóttir Sandelin on ollut puolueen varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja on ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Nyt näemme valoa Paraisten uusien siltojen osalta – tärkeä välitavoite saavutettiin

Valtiovarainministeriön pohjaesityksessä kolmanneksi lisätalousarvioksi esitetään Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista. Väylävirastolle esitetään annettavaksi valtuus tehdä hankkeesta sopimus.  

Lue seuraava artikkeli