Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle uudelleen valintaa varten Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi. Borgarsdóttir Sandelin on ollut puolueen varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja on ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä.

– Koronapandemiasta johtuen yhteiskuntamme on joutunut odottamattomien haasteiden eteen. Aikaisemmat haasteet eivät kuitenkaan ole poistuneet, ja joissakin tapauksissa ne ovat jopa kehittyneet vakavammiksi, Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

 

– Meidän on edelleen tehtävä työtä ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta ja luotava mahdollisuuksia useammalle ihmiselle osallistua työelämään. Meidän on varmistettava, että lapset ja nuoret saavat parhaan mahdollisen koulutuksen ja parhaat edellytykset tulevaisuudelle. Meidän on taattava hoidon saatavuus kun henkilö sitä tarvitsee ja huolehdittava siitä, että kaikkia kohdellaan tasavertaisesti.

Borgardóttir Sandelinille politiikassa on aina kyse kestävyydestä.

– Kestävyys on ollut johtavana ohjenuoranani viimeisten vuosien aikana ja minulla on vielä paljon annettavaa. Olen iloinen, että olemme RKP:ssä viimeisten vuosien aikana esittäneet kunnianhimoisia tavoitteita siitä, miten hiilineutraliteetti saavutetaan. Myös nyt kuntavaaleissa, paikallisen kestävyyden puolesta.

Kestävyydessä on kyse myös positiivisesta taloudellisesta kehityksestä, kasvusta ja panostuksista koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin. Tarvitsemme näitä, jotta voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaamme.

– Meidän on erityisesti panostettava lapsiin ja nuoriin, jotka ovat kärsineet pahasti koronpandemian aikaisista rajoituksista.

Vuodesta 2017 Borgarsdóttir Sandelin on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen. Hän on myös Helsingin kaupunginhallituksen varajäsen ja toimii talouspoliittisena erityisavustajana oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille. RKP:n puoluekokous järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti 29.-30. toukokuuta.

Mikko Ollikainen: Koulutuspoliittinen keskustelu on tarpeen

- Me tarvitsemme lisää keskustelua koulutuspolitiikasta – kaikilla tasoilla. Maailma muuttuu huimaa vauhtia ja koulutuksen tulee olla askeleen edellä. Pitämällä kysymykset ajankohtaisina voimme parhaiten taata, että tavoitteet toteutuvat myös käytännössä.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Kirjalansalmen sillalle ja Hessundinsalmen sillalle ehdotetaan 128 miljoonaa euroa

Valtiovarainministeriö on tänään (7.5) julkaissut ehdotuksensa kolmanneksi lisätalousarvioksi 2021. Ehdotus sisältää 128 miljoonan euron valtuudet Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uudistamiselle Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin tyytyväinen ehdotukseen.

Lue seuraava artikkeli