Bergqvist: Nyt Mjösundintie Kemiössä kunnostetaan ja Nauvon pyörätie suunnitellaan!

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtion talousarvioksi. Samanaikaisesti valiokunta on päättänyt ns. joululahjarahojen jakamisesta, noin 40 miljoonan euron budjetin lisäpotista, joka on suunnattu eri tarkoituksiin, joita pidetään tärkeinä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) iloitsee Kemiön Mjösundintielle osoitetuista varoista ja Prostvikin ja Nauvon keskustan välisen kevyen liikenteen väylän suunnittelurahoista.

– Kemiön Mjösundintien parantamiselle myönnetään 300 000 euroa. Tie on erittäin huonossa kunnossa, joten tämä on erittäin tervetullut investointi, joka hyödyttää niin alueen vakituisia asukkaita, vapaa-ajan asukkaita kuin teollisuuttakin, Bergqvist sanoo. 

Saariston rengastien suosio on kasvanut ja pyörämatkailijoiden määrä on selvästi kasvanut viime vuosina. Kevyen liikenteen väylän puute yhdistettynä erittäin vilkkaaseen liikenteeseen on johtanut useisiin vaaratilanteisiin.

– Kevyen liikenteen väylä Prostvikin lauttarannalta Nauvon keskustaan todellakin tarvitaan, jotta liikenneturvallisuutta voidaan kehittää Saariston rengastien varrella, mutta myös ja pyöräilymatkailun edistämisen kannalta. Tällä 120 000 euron suunnittelurahalla tiesuunnitelma voidaan päivittää vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Vasta sen jälkeen väylän rakentaminen voidaan aloittaa, Bergqvist sanoo. 

Muita varsinaissuomalaisia hankkeita, jotka saavat rahoitusta, ovat kiertoliittymän rakentaminen Sauvossa ja Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola ehdotetaan osaksi maailmanperintökohdetta.

Nylander asettuu ehdolle aluevaaleissa

- Itä-Uudenmaan kunnat tulevat yhdessä tulevaisuudessa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on oma alue, koska teemme jo tällä hetkellä paljon yhdessä. Porvoon sairaalan tulevaisuus alueellisena sairaalana on hyvä esimerkki asiasta, jonka eteen meidän on yhdessä tehtävä työtä, Porvoon kaupungin valtuuston puheenjohtaja, valtiosihteeri Mikaela Nylander sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Lisärahoitusta teille Pohjanmaalle

Eduskunnan talousvaliokunta on myöntänyt rahoitusta niin kutsuttuina ”joululahjarahoina” tiekunnossapitoon Pohjanmaalle. Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Anders Norrback iloitsee myönnetystä rahoituksesta, joka mahdollistaa tiestön parantamista maakunnassa.

Lue seuraava artikkeli