Norrback: Lisärahoitusta teille Pohjanmaalle

Eduskunnan talousvaliokunta on myöntänyt rahoitusta niin kutsuttuina ”joululahjarahoina” tiekunnossapitoon Pohjanmaalle. Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Anders Norrback iloitsee myönnetystä rahoituksesta, joka mahdollistaa tiestön parantamista maakunnassa.

– Pohjanmaalla on useita kunnostusta tarvitsevaa tietä. Korjausvelka vaatii laajoja toimia. Ilahduttavaa on, että voimme tämän lisärahoituksen ansiosta parantaa tieosuuksia, jotka ovat olleet erittäin huonossa kunnossa. Rahoitusta saaneiden tiepätkien joukosta voimme mainita Vassorintien Mustasaaressa ja eritasoristeyksen suunnittelurahan Uudenkarlepyyn Ytterjepporisteykseen. Eteläpohjanmaalla voidaan olla erityisen tyytyväisiä Kristiinankaupungin Peruksentien saamasta 280 000 € lisärahoituksesta sekä Närpiön Blaxsnäsintien saamasta 160 000 €. Peruksentie on tärkeä tie koko alueelle ja on merkityksellinen tie alueen elinkeinoelämän kannalta. Blaxnäsintie on ollut erittäin huonossa kunnossa ja on erittäin tärkeä tie alueen elinvoimaisuuden ja kehityksen kannalta Norrback sanoo.

Bergqvist: Nyt Mjösundintie Kemiössä kunnostetaan ja Nauvon pyörätie suunnitellaan!

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtion talousarvioksi. Samanaikaisesti valiokunta on päättänyt ns. joululahjarahojen jakamisesta, noin 40 miljoonan euron budjetin lisäpotista, joka on suunnattu eri tarkoituksiin, joita pidetään tärkeinä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) iloitsee Kemiön Mjösundintielle osoitetuista varoista ja Prostvikin ja Nauvon keskustan välisen kevyen liikenteen väylän suunnittelurahoista.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Valtiovarainvaliokunnalta tärkeä budjettilisäys pneumokokkirokotukselle

Valtiovarainvaliokunta teki poikkeuksellisen 650 000 euron lisäyksen valtion ensi vuoden budjettiin pneumokokkirokotukselle. Rokotusten merkitys sairauksien ennaltaehkäisyssä korostuu entisestään koronaepidemian aikana. Pneumokokkirokotukset vähentävät sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta ja kustannuksia vähentämällä pneumokokin aiheuttamien tautien hoitoa erityisesti erikoissairaanhoidossa. Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston jäsen ja pitkään riskiryhmien ja yli 65-vuotiaiden pneumokokkirokotusta edistänyt eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee lisärahoituksesta.

Lue seuraava artikkeli