Nylander asettuu ehdolle aluevaaleissa

– Itä-Uudenmaan kunnat tulevat yhdessä tulevaisuudessa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on oma alue, koska teemme jo tällä hetkellä paljon yhdessä. Porvoon sairaalan tulevaisuus alueellisena sairaalana on hyvä esimerkki asiasta, jonka eteen meidän on yhdessä tehtävä työtä, Porvoon kaupungin valtuuston puheenjohtaja, valtiosihteeri Mikaela Nylander sanoo.

– Minulle on tärkeää, että voimme jatkaa lähipalveluiden kehittämistä ottamalla käyttöön esimerkiksi liikkuvia palvelumuotoja, kuten teverysbusseja. Sen lisäksi meidän on panostettava monipuoliseen ennaltaehkäisevään työhön, kun rakennamme yhteisiä palveluita, Nylander sanoo.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon saatavuus ruotsiksi on turvattava. Tämä tulee olemaan yksi suurimmista tulevaisuuskysymyksistä myös Itä-Uudellamaalla, jossa kielelliset mittasuhteet koko ajan vaihtelevat, Nylander sanoo.

– Palvelumme suurimmat puutteet ovat mielenterveyspalveluissa ja niin kutsutun välimuodon puute vanhusasumisessa on korjattava, Nylander linjaa.

Rehn-Kivi: Vammaisten henkilöiden oikeuksia tulee kunnioittaa paremmin!

Tänään, 3. joulukuuta, vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Huolimatta siitä, että YK hyväksyi vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen vuonna 2006, maailman yli miljardi vammaista henkilöä muodostavat yhden eniten syrjäytyneistä ryhmistä. Vammaisten henkilöiden elämää ja kehitystä vaikeuttaa edelleen suuri määrä fyysisiä, oikeudellisia ja sosiaalisia esteitä. Tämä huolestuttaa kansanedustajaa Veronica Rehn-Kiveä (Rkp), eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Nyt Mjösundintie Kemiössä kunnostetaan ja Nauvon pyörätie suunnitellaan!

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtion talousarvioksi. Samanaikaisesti valiokunta on päättänyt ns. joululahjarahojen jakamisesta, noin 40 miljoonan euron budjetin lisäpotista, joka on suunnattu eri tarkoituksiin, joita pidetään tärkeinä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) iloitsee Kemiön Mjösundintielle osoitetuista varoista ja Prostvikin ja Nauvon keskustan välisen kevyen liikenteen väylän suunnittelurahoista.

Lue seuraava artikkeli