Bergqvist: On tärkeää kehittää merivartioston läsnäoloa saaristossa!

Tiistaina Åbo Underrättelser julkaisi artikkelin Hiittisten merivartiostoaseman olevan sulkemisuhan alla. Uutinen huolestuttaa kansanedustajaa Sandra Bergqvistiä, joka korostaa viranomaisten läsnäolon tärkeyttä saaristossa.

– Saaristo on ainutlaatuinen, joten on äärimmäisen tärkeää, että on olemassa elin, joka tuntee paikalliset olosuhteet, Bergqvist sanoo. 

Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selonteko on äskettäin annettu eduskunnalle käsiteltäväksi. Selonteossa on kirjoitus siitä, että rajavartiolaitoksen läsnäolo turvataan itärajan ja saariston harvaan asutulla alueella vähintään nykytasoisesti. Selonteko ja eduskunnan kannanotto määrittävät Suomen sisäisen turvallisuuden politiikan tuleville vuosille.

– Jotta alueellinen yhdenvertaisuus kiireellisen avun saannissa voidaan turvata, on tärkeää, että palvelu säilyy vähintään samalla tasolla kuin nyt. RKP on korostanut tämän kysymyksen valmisteluprosessin aikana. Toiminnan leikkaamisen sijaan, sitä tulisi kehittää, Bergqvist sanoo. 

Rehn-Kivi välikysymysdebatissa: Sote-uudistus on saatava maaliin


Eduskunnassa on tänään käyty välikysymyskeskustelu sote-uudistuksesta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) puolusti ehdotusta sote-uudistukselle ja painotti, että nyt ehdotettu malli on huomattavasti paljon parempi kuin aiemmin ehdotetut mallit.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist kolmannesta lisätalousarviosta: Askel lähempänä Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista


Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu vuoden 2021 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen hallituksen investointeihin lisätalousarvioesityksessä ja on erityisen iloinen rahoista Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimiselle Paraisilla.

Lue seuraava artikkeli