Bergqvist pitää Suomen ammattikalastajaliiton lisärahoitusta tervetulleena

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtion talousarvioksi. Samanaikaisesti valiokunta on päättänyt ns. joululahjarahojen jakamisesta, noin 40 miljoonan euron budjetin lisäpotista, joka on suunnattu eri tarkoituksiin, joita pidetään tärkeinä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen siihen, että määrärahat ammattikalastajaliitolle kaksinkertaistui viime vuoteen verrattuna.

Se, että tuki kasvaa 50 000 eurolla, on tervetullut panostus ammattikalastajia ja koko alaa kohtaan. Jotta voimme syödä kotimaista kalaa myös tulevaisuudessa, kalastusala tarvitsee tukea kehittyäkseen, Bergqvist sanoo.

Päätös on linjassa hallituksen tavoitteiden kanssa kotimaisen kalan kulutuksen kaksinkertaistamisesta. Kotimaisen kalan osuus kokonaiskulutuksesta  muodostaa tänä päivänä vain 28%.

Jos kaikki söisimme enemmän kotimaista kalaa, työpaikat lisääntyisivät, ilmastovaikutukset pienenisivät ja terveytemme paranisi, Bergqvist sanoo.

Strand: Satamatie tuo investointeja ja työpaikkoja

Kansanedustaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand (RKP) iloitsee, että Vaasan satamatien suunnittelulle jaettiin valtiovarainvaliokunnan niin kutsutuista joululahjarahoista peräti 500 000 euroa.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: 4H:n ja kalastuksen saama lisärahoitus tervetullutta

Valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtionbudjetista. Samalla valiokunta on päättänyt niin kutsuttujen joululahjarahan saajista. Jaossa on noin 40 miljoonaa euroa, jotka kanavoidaan kohteille, jotka arvioidaan tärkeäksi.

Lue seuraava artikkeli