Bergqvist: Toimiva kaksikielisyys oltava terveydenhuollon lähtökohtana

Torstain (4.2) Åbo Underrättelser-lehdessä voi lukea, kuinka TYKS: n röntgenosaston puhelinvastaaja ei enää puhu ruotsia. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvistin (RKP) mielestä lähtökohtana tulisi olla, että palvelu toimii sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Toivon, että tämä päätös voidaan korjata. Toimiva kaksikielisyys tulisi olla terveydenhuollossa itsestäänselvyys ja se on erityisen tärkeää juuri nyt, kun sairaanhoitopiirit rakentavat uusia hyvinvointialueita, Bergqvist sanoo.

TYKS:n erityisvastuualueeseen kuulu Varsinais-Suomen lisäksi myös Pohjanmaa ja Ahvenanmaa. Tämä tarkoittaa, että TYKS palvelee noin 150 000 ruotsinkielistä.

– Jotta voimme puhua hyvästä ja tasavertaisesta hoidosta, kieli on otettava huomioon alusta alkaen.  Koko hoitoketjun on toimittava myös ruotsiksi, ensimmäisestä puhelusta viimeiseen tarkastuskäyntiin, Bergqvist sanoo.

Oulun RKP nimesi kuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Oulun paikallisosasto nimesi kokouksessaan kolme kuntavaaliehdokastaan. Nimetyt ovat Veronica Helanen, Tanja Nyman sekä Mika Valkealahti.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Saamelaiset otettava mukaan ilmastotyöhön

Vannottuaan virkavalansa Yhdysvaltain presidentiksi tammikuussa, Joe Biden liitti ensi töikseen Yhdysvallat takaisin Pariisin ilmastosopimukseen. Tämän myötä globaali ilmastonmuutoksen vastainen työ helpottui huomattavasti. Suomessa on parhaillaan käynnissä ilmastolain uudistus. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa, että alkuperäiskansa saamelaiset on otettava mukaan ilmastotyöhön.

Lue seuraava artikkeli