Bergqvist Turku Pridessä: Meidän on pidettävä yhtä moninaisuuden ja tasa-arvon puolesta

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, Suomen Ruotsalaisen Kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turku Prideen.

-Minulle on itsestään selvää, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin katsomatta. Tänään, Turku kylpee kaikissa sateenkaaren väreissä, muistuttaen siitä, miten tärkeää on seistä yhtenäisenä moninaisuuden ja yhdenvertaisten oikeuksien puolesta. Taistelu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ja aseman edistämiseksi yhteiskunnassa tulisi yhdistää meitä kaikkia, Bergqvist sanoo.

Ministeri Bergqvist kiinnitti erityistä huomiota sateenkaarinuorten asemaan ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin urheilussa. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerinä hän aikoo toimia näiden asioiden priorisoimiseksi.

– Valitettavasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret kokevat useammin pahoinvointia, ja tämän on muututtava. Yhdenvertaisuutta edistäviä toimia tarvitaan erityisesti paikallistasolla, lasten ja nuorten arjessa, harrastustoiminnassa ja kaikissa niissä paikoissa, joissa tiedämme, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat voivat tuntea itsensä näkymättömiksi. Urheilussakin meillä on vielä paljon tehtävää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvien asenteiden ja rakenteiden parantamiseksi, ministeri Bergqvist korostaa.

Turku Pride järjestettiin lauantaina 26. elokuuta.

Pohjanmaan RKP antaa tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle.

Pohjanmaan RKP:n hallitus piti tiistaina pitkän kokouksen, jossa keskusteltiin RKP:n osallistumisesta hallitustyöhön ja hallituksen tulevaisuudesta. Piirin hallitus antoi yksimielisesti tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle jatkaa hallitustyöskentelyä. Samalla piirihallitus korosti, että hallitusyhteistyö edellyttää tässä vaiheessa, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa on riittävän kunnianhimoinen ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Lue edellinen artikkeli

Patrik Björkman RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n valtuustoryhmä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on sunnuntaina 27. elokuuta valinnut Patrik Björkmanin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Uuden puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun valtuustoryhmän entinen puheenjohtaja Otto Andersson ilmoitti haluavansa jättää tehtävän. Andersson vetoaa ajankäytöllisiin vaikeuksiin yhdistää kaksi puheenjohtajatehtävää sen jälkeen, kun hänet kesällä valittiin myös RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään. Andersson jatkaa kuitenkin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston ja RKP:n valtuustoryhmän jäsenenä.

Lue seuraava artikkeli